Spremenite sobno rastlino v zabavnega virtualnega ljubljenčka!

Pametna naprava Lua na mizici, ob njej pametni telefon s prikazano QR kodo

Vaša rastlina ima določene potrebe, ki pa vam jih žal ne more povedati. S to priročno pametno napravo lahko to spremenite! Lua rešuje vaše rastline, saj uporablja kar 5 čutov. Spremlja nivo vlage v zemlji, izpostavljenost soncu, temperaturo in gibanje, ponuja pa tudi bralnik QR kod. Prikazuje kar 15 različnih animacij, 6 jih je vezanih na zdravje rastline, ostalih 9 pa Luo spremeni v zabavnega ljubljenčka.

Uporaba je enostavna, saj potrebujete le brezplačno aplikacijo. V njej izberete vrsto rastline in omogočite, da Lua prebere QR kodo, ki se ustvari v aplikaciji. To je to! Lua ima vgrajen vodni rezervoar, kar pomeni manj redno zalivanje rastlin. Obenem uporablja 4 senzorje, ki zagotavljajo blagostanje vaše rastline in skrbijo za zadostno raven vode, svetlobe in temperature, spremlja pa tudi gibanje v neposredni bližini.

Lua pametna naprava na mizici

Posebnost te pametne naprave je zagotovo njena animacija. Ponuja namreč 9 animacij, s katerimi se spremeni v prikupnega hišnega ljubljenčka. Pokaže na primer, kadar je vesela, zmedena (ni pravilno prebrala vaše QR kode) ali utrujena (nič gibanja v bližini). Pokaže tudi nagajive animacije, kot sta pomežik in jeziček.

Ravno te ljubke animacije so tiste, ki vas bodo zabavale. Njena korist je seveda v tem, da spremlja stanje vaše rastline in vas opozori, kadar ta potrebuje več vode ali svetlobe. Privlačnost Lue pa se nedvomno skriva v animacijah, ki to pametno napravo spremenijo v nagajivega domačega ljubljenčka. Več o samem projektu in morebitnem sofinanciranju si lahko preberete na uradni spletni strani projekta.

Prejšnji članek90-odstotni padec prometa na Brniku v prvem trimesečju
Naslednji članekOgrevate na elektriko? Predstavljamo vam 5 razlogov za zamenjavo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.