Slovenske Konjice zamenjale javno razsvetljavo z LED svetilkami

Občina Slovenske Konjice je v sodelovanju z družbo Grah Lighting, vodilnim domačim proizvajalcem notranje in zunanje LED-razsvetljave, zamenjala velik del svetilk javne razsvetljave. Občina od leta 2010, ko je začela izvajati akcijski načrt zamenjave javne razsvetljave, uspešno izvaja ukrepe zmanjševanja porabe energije. Hkrati zmanjšujejo svetlobno onesnaževanje okolja in izboljšujejo svetlobno-tehnične elemente na prometnih in drugih javnih površinah.

Visoki stroški elektrike in vzdrževanja javne razsvetljave spodbujajo občine k zamenjavi potratnih, tehnološko zastarelih svetilk z novo, do okolja prijazno LED-tehnologijo. Izpostaviti velja ulico Toneta Melive in Liptovsko cesto, kjer so zamenjali zastarele in potratne živosrebrne svetilke z visoko učinkovitimi LED-svetilkami Grah Lighting.

V obeh primerih so prihranki presegli pričakovane vrednosti. Stare, potratne 900-vatne svetilke na Liptovski cesti so zamenjali s 122-vatnimi LED-svetilkami domačega proizvajalca. Na ulici Toneta Melive pa so poleg zamenjave 550-vatnih svetilk s 35-vatnimi LED-svetilkami dodatno namestili še sistem krmiljenja oziroma regulacije delovanja teh svetilk. Tako še dodatno znižujejo stroške porabe električne energije za približno 20 odstotkov. Samo na teh dveh ulicah se je poraba električne energije znižala za skoraj 90 odstotkov glede na prejšnje stanje.

Urejena in učinkovita javna razsvetljava za slovenske občine ne pomeni le nižje porabe električne energije ampak tudi nižje stroške vzdrževanja, ureditev javne razsvetljave skladno z najnovejšimi predpisi in standardi, zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov, zmanjševanje vandalizma, svetlobnega onesnaževanja in povečanje prometne varnosti, kakor tudi izboljšanje kakovosti življenja občanov.

GRAH® LED LIGHTING

Divizija družbe SG Automotive, d.o.o., Grah Lighting je vodilni slovenski proizvajalec cestne in komercialne LED-razsvetljave. S pomočjo distributerske mreže, ki je prepletena po celem svetu, svoje proizvode uspešno tržijo predvsem na tujih trgih. Vsakodnevno rešujejo izzive in postavljajo nove standarde v LED-razsvetljavi. Z združevanjem znanja in izkušenj ter z lastnim inovativnim pristopom 360° ApproachTM, pri katerem je vsaka posamezna komponenta svetilke razvita in optimirana iz popolnoma nove perspektive, nenehno razvijajo unikatne rešitve in zadovoljijo potrebe tudi najzahtevnejših strank.

Omejitev odgovornosti

SG Automotive, d.o.o., ne prevzema nobenih zakonskih ali drugih obveznosti v zvezi z vsebino, objavljeno v tem ali drugih sporočilih za javnost. Določeni deli sporočil, ki se navezujejo na prihodnje napovedi, so podvrženi tveganju in negotovosti, še posebej tisti, ki se navezujejo na prihodnost celotne industrijske panoge in zmožnosti sledenju razvoja, rasti ter konkurenčnosti. Vse ocene so zasnovane na trenutnih tržnih trendih na dan izdaje posameznega sporočila za javnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.