Okolju škodljivo plastično folijo bi lahko zamenjala čebelja folija

Prozorna folija za zvijanje je lahko zelo priročna a obenem tudi zelo potratna in zelo škodljiva za okolje. Ravno zato je kmetovalka Sarah Kaeck iz Vermonta razvila resnično izvirno rešitev za ta problem – čebeljo folijo.

Čebelja folija je narejena iz organskega čebeljega bombažnega lista, čebeljega voska, naravnega olja in drevesne smole. Torej je popolnoma iz naravnih materialov in okolju povsem neškodljiva, saj se lahko razgradi. Čebeljo folijo je mogoče oprati in ponovno uporabiti. Še dodaten bonus je, da čebelja folija vsebuje naravne antibakterijske sestavine, ki so v čebeljem vosku.

 

Navdih za čebeljo folijo je Sarah Kaeck dobila, ko je iskala rešitev, kako njeno hrano ohraniti čim dalj svežo. Ker je celo življenje živela na kmetiji, je želela, da bi njeni otroci lahko jedli stalno svežo hrano iz njene kmetije.

Postopek za uporabo čebelje folije je preprost. Folija je na voljo v različnih velikostih, tako da lahko izberete pravo velikost za vaše potrebe. Hrano nato zavijete v čebeljo folijo in shranite na primerni temperaturi. Če čebeljo folijo pravilno uporabljamo, nam ta lahko služi celo leto. In kar je najpomembneje – hrano boste shranjevali v naravni organski foliji, če pa jo boste, kje odvrgli, ne boste škodovali okolju, saj se folija v naravnem okolju po določenem času razgradi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.