Slovenska fotovoltaična konferenca, delavnica SOPHIA in poletna šola Solar Train

Fotovoltaika je ena izmed najhitreje rastočih tehnologij, ki ponuja veliko priložnost za razvoj in prodor naprednih tehnologij izrabe obnovljivih virov energije. Zaradi vedno večjega zanimanja za sončno energijo Fakulteta za elektrotehniko v sodelovanju s slovensko Tehnološko platformo za fotovoltaiko organizira že 7. Slovensko fotovoltaično konferenco (SLO-PV).

Potekala bo v ponedeljek, 3. 9. 2018, med 9.00 in 16.00 na Fakulteti za elektrotehniko. 4. in 5. septembra se dogajanje v znamenju fotovoltaike na fakulteti nadaljuje, saj bo potekala že 8. delavnica SOPHIA na temo “PV-Module Reliability”, od 3. do 14. 9. pa se bo odvijala tudi poletna šola Solar Train.

 

7. Fotovoltaična konferenca

Tudi letošnja konferenca bo sestavljena iz treh tematskih sklopov. V prvem delu bodo predstavljeni najnovejši trendi fotovoltaike na področju raziskav in razvoja sončnih celic, fotonapetostnih modulov ter sistemov. Drugi del bo namenjen sončnim elektrarnam kot delu elektroenergetskega omrežja, v tretjem delu pa bo glavna tema električna mobilnost ter izzivi v fotovoltaiki.

 

Organizirana bo tudi enodnevna sejemska predstavitev produktov s področja fotovoltaike. Svoje produkte bo predstavilo podjetje Bisol d. o. o., ki je tudi zlati sponzor letošnje konference, ter Laboratorij za fotovoltaiko in optoelektroniko ljubljanske Fakultete za elektrotehniko. Srebrni sponzor konference je podjetje ETI Elektroelement, bronasti sponzor pa podjetje Eles. Udeležba na konferenci je brezplačna, več informacij pa je na voljo na spletni strani: http://slo-pv.fe.uni-lj.si/

Poletna šola SOLAR TRAIN in 8. SOPHIA delavnica

Istočasno s Fotovoltaično konferenco se bo na fakulteti začela tudi Poletna šola Solar Train, ki bo trajala vse do 14. septembra. Poletna šola poteka v okviru ITN projekta Solar Train in je namenjena tamkajšnjemu konzorciju.

 

Fotovoltaična konferenca se bo v torek in sredo, 4. in 5. septembra, na Fakulteti za elektrotehniko nadaljevala z 8. SOPHIA delavnico na temo “PV-Module Reliability”, ki jo organizirata Univerza v Ljubljani in nemški Fraunhofer inštitut za solarne energijske sisteme. Več informacij in prijave so na voljo na spletni strani: http://sophia-pv.fe.uni-lj.si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.