Zero Tour 2018

Razvoj potrošniških navad oz. bolje razvad v preteklih desetletjih krepko povečuje negativni okoljski vpliv povprečnega slovenskega gospodinjstva in hkrati povečuje njegove življenjske stroške. Potrebujemo vse več vedno dražje energije, ustvarjamo več odpadkov, lastimo si vse več vozil, strojev, pripomočkov, kupujemo vse več manjvredne industrijske hrane v nepovratni embalaži, pijemo staro vodo iz plastenk….

Člani društva Trajnostni.org in Turistično društvo Stična že več let poskušata z dogodkom Zero Tour pojasniti, kako lahko tudi z majhnimi vsakdanjimi odločitvami vsak posameznik ta trend spremeni. Predstavili bomo ukrepe na področjih nakupovalnih navad, uporabe vode iz pipe za pitje, uporabe alternativnih čistil in herbicidov, prednosti zbiranja deževnice, trajnostne mobilnosti, prehranske in energetske samooskrbe oz. oskrbe iz lokalnih virov, nadomeščanja fosilnih energentov z domačo električno energijo za prevoz, ogrevanje in pogon motorjev, energetsko sanacijo bivališč, itd. Veseli bomo izvirnih predlogov obiskovalcev, ki lahko obogatijo seznam predlaganih ukrepov za dobrodošle spremembe.

Zero Tour bo razdeljen na tri sklope:

1. predstavitev električnih vozil obiskovalcem,
2. turistična panoramska vožnja z električnimi vozili s postanki na zanimivih točkah, ki imajo med drugim
pozitivno okoljsko sporočilo,
3. posvet s predstavitvijo bolj ali manj preprostih okoljskih ukrepov posameznikov in gospodinjstev.

Podrobnejši program najdete na spletni strani dogodka www.zerotour.eu.

Najpomembnejši bo večerni posvet, na katerem bomo predstavili predlagane ukrepe in jih ovrednotili z okoljskega in finančnega stališča.

Obiskovalci bodo pred posvetom prejeli seznam predlaganih ukrepov in na njem označili, katere ukrepe že upoštevajo ter kateri se jim zdijo zanimivi za uvajanje v bodoče. Društvo jim bo ponudilo svetovanje in podporo, da bodo njihove odločitve čim bolj učinkovite in prinesle ustrezen prihranek v denarnici.

Medijem, ki so in še bodo izkazali interes, bomo ponudili sestavo članka, v katerem bomo povzeli dogodek in predvsem opisali finančne in okoljske učinke obravnavanih ukrepov. Od jeseni dalje bomo občinskim lokalnim glasilom ponudili objavo 10 mesečnih člankov, v katerih bomo bralce vzpodbujali k tovrstnim ukrepom.

Že vnaprej lahko napovemo, da bodo obiskovalci Zero Toura lahko s predstavljenimi ukrepi prihranili v povprečju več kot 3.000€ letno, kar je že spodoben znesek za res lepe družinske počitnice. Zadovoljstvo, da s tem pomagamo tudi k zdravju našega planeta, pa prav tako ni od muh, kajne?

Dobrodošli 1. septembra v Stični.

David Mrvar, društvo Trajnostni.org

info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekSlovenska fotovoltaična konferenca, delavnica SOPHIA in poletna šola Solar Train
Naslednji članekPriprava predloga celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.