Skupaj najboljši – Elektro Celje Energija in Elektro Gorenjska Prodaja

S 1. oktobrom se bosta združili podjetji Elektro Celje Energija in Elektro Gorenjska Prodaja v drugega največjega ponudnika energije pri nas z največjim številom kupcev pod imenom ECE.

Združitev pomeni združitev dveh zdravih in uspešnih podjetij. Zavedajo se namreč, da si večji lahko močnejši in kupcu ponudiš več. »Šlo je pravzaprav za povsem naraven tok dogajanja. V Sloveniji je trenutno na trgu 10 ponudnikov z električno energijo, na trgu z zemeljskim plinom pa še več. Z gospodom Rudolfom Ogrincem sva zato hitro ugotovila, da sama veliko težje tekmujeva na trgu, kot bi tekmovala, če bi se združila. Na trgu s sodelovanjem lahko ponudiva veliko več in boljšo storitev našim kupcem. Hkrati našim lastnikom dajemo večjo možnost in priložnost, saj gre za dolgoročno uspešnejše podjetje. Poudarjam tudi, da so marže v Sloveniji najnižje v Evropi, število konkurentov na prebivalca pa med najvišjimi. Zato je združitev način, da ostanemo na trgu kot uspešni in tisti, ki kupcem lahko ponudijo največ,« je povedal direktor ECE mag. Mitja Terče.


Vizija podjetja ECE stremi k temu, da vsak njihov kupec dobi največ in najboljše. Z združitvijo bodo na trgu nastopili kot nacionalen dobavitelj elektrike, zemeljskega plina in biomase. Prisotni bodo po vsej Sloveniji, tako s poslovalnicami kot tudi s storitvami in ljudmi. Še naprej bodo razvijali digitalne storitve, vendar verjamejo tudi v oseben stik, ki ga z združitvijo širijo po vsej državi. Prihranke, ki jih bodo imeli zaradi racionalizacije stroškov, ki jo prinaša združitev, pa bomo v celoti vlagali v kakovostnejše storitve za kupce.

»Gospodinjstvom in malim podjetjem Gorenjske bomo dobavljali energijo iz obnovljivih virov brez doplačila, ki jo je Elektro Celje Energija svojim kupcem ponujal že prej. Dodana vrednost za Gorenjsko je tudi skupen račun, ki na enem mestu združuje različne energente in več merilnih mest, grafični prikaz pretekle porabe in grafični prikaz tega, kam gre denar pri plačevanju računa za energente. S tem podjetje ECE kaže svojo družbeno odgovornost do ljudi in okolja,« je poudaril mag. Mitja Terče, Rudolf Ogrinc, direktor Elektro Gorenjska Prodaja in bodoči prokurist ter pomočnik direktorja ECE pa je dodal: »Za celjsko regijo združitev pomeni, da bodo s svojim dobaviteljem lahko komunicirali prek brezplačne telefonske številke, ki smo jo uvedli že v Elektru Gorenjska Prodaja. Novost je tudi spletna trgovina z energijsko varčnimi aparati in napravami z možnostjo plačila na obroke.«


Pri združitvi je izrednega pomena tako za Elektro Celje Energija kot tudi za Elektro Gorenjska Prodaja, da obdržijo vsa delovna mesta. »Odločila sva se za težjo pot, in sicer da z vsemi sodelavci ustvarimo več, zato odpuščanj ne bo. Intenzivno delamo tako na organizaciji kot tudi na izobraževanju delavcev, da bomo skupaj močnejši,« pove Rudolf Ogrinc.

V ECE bodo imeli med kupci več kot 200.000 gospodinjstev in več kot 30.000 podjetij, zato se zavedajo odgovornosti, ki jo tako velike številke prinašajo. S 1. oktobrom po združitvi bodo besede »boljše storitve« v skupnem, združenem podjetju ECE tudi začeli dokazovati z dejanji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.