S tresenjem do energije za telefonski klic

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste bili na kakšnem kraju brez elektrike, morali ste opraviti telefonski klic, baterija na telefonu pa se je ravno izpraznila. Za ravno take težave pa je odgovor novi Voltmaker kinetični napajalnik energije.

Voltmaker je kinetični napajalnik, s katerim lahko polnite vse vrste prenosnih naprav. Naprava deluje po principu kinetične energije – s tem, ko jo tresemo gor in dol, prenašamo kinetično energijo v napravo, litijska baterija v njej se napolni, kar zagotavlja potrebno energijo za telefonski klic, prižig LED svetilke (ki bo posebni nastavek za Voltmaker) ali drugo opravilo. Da pa se ne bi zanašali izključno na tresenje, ima napravica vgrajen propelerček, ki z vrtenjem napolni litijsko baterijo. Seveda pa bomo lahko napravico napolnili doma na električnem omrežju in jo imeli tako kot rezervni generator v primeru električnega pomanjkanja.

Naprava se najbolj priporoča kamperjem, popotnikom, pohodnikom v gore, kolesarjem in vsem ostalim, ki se pogosto znajdejo v sitauciji brez električnega napajanja.

 

Trenutno se še zbira denar za izdelavo naprave, okvirna cena pa naj bi bila 50 dolarjev, oziroma 38 evrov. Voltmaker bo take še ena izmed novega trenda naprav in pripomočkov, ki izkoriščajo sončno, vetrno ali kinetično energijo za pretvorbo te v elektriko.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.