Majica s kratkimi rokavi RepAir čisti zrak

Modno podjetje iz Italije je razvilo majico, ki lahko čisti zrak, medtem ko jo nosimo. Majica vsebuje vložek, ki lahko vase absorbira in tudi razgradi določene onesnaževalce zraka ter iz zraka odstrani razne vonjave. Je izredno udobna in prijetna za nošenje ter okolju prijazna. Izdelana je v želji, da bi širila poslanstvo mode čez tradicionalni koncept lepega. Je primer na katerem vidimo, da lahko tudi moda širi zavedanje o skrbi za okolje.

Majica s kratkimi rokavi RepAir uporablja poseben vložek, iz patentiranega materiala The Breath. Vložek proizvaja podjetje Anemotech, ki je navdušeno nad projektom RepAir saj taka uporaba sovpada z njihovo vizijo čistejšega okolja. Vložek absorbira onesnaževalce, ki lahko povzročajo dihalne bolezni, raka in potencialno lahko škodijo zdravju. Material The Breath je bil testiran na Univerzi Politecnica delle Marche.

Ugotovljeno je bilo da lahko The Breath absorbira do 97 dostotkov hlapnih organskih spojin, 92 odstotkov žveplenega dioskida in 86 odstotskov dušikovih oksidov. The Breath tkaninski vložek je lahko dodan v žepni del in ga je mogoče odstraniti in zamenjati, ko je to potrebno.

Majica RepAir je izdelana v Italiji in kvalitetnih materialov, ki so obstojni in jih je mogoče ponovno uporabiti. V podejtju sledijo politiki čim manjšega obremenjevanja okolja. Poleg tega sodelujejo s podjetji, ki so okoljsko osveščena, imajo pozitiven odnos do zaposlenih in spoštujejo njihove pravice. Njihov moto je: “Ena majica ne bo rešila sveta, več majic pa lahko!”

Za projekt podjetje zbira sredstva preko platforme Kickstarter.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.