Recept: torta YUZU

Kos torte, poleg sta rezini limone
Foto: on Rokmar d. o. o.

Če obožujete kisle okuse in citruse, potem morate poskusiti to osvežujočo poletno torto, ki je nastala v slaščičarski delavnici goriškega podjetja Rokmar. Yuzu spada v družino citrusov, ki po videzu spominja na grenivko, po okusu pa na mešanico limone in mandarine s pridihom limete in grenivke.

Za izdelavo kreme potrebujemo:

Za izdelavo sadnega diska potrebujemo:

  • 90 gramov smetane
  • 60 gramov vode
  • 20 gramov sladkorja
  • 50 gramov topgela
  • 80 gramov aromata yuzu

Predhodno spečemo mandljev biskvit.

Priprava sadnega diska: Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.

Priprava kreme: Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 min. Torto dekoriramo z lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.

Najboljši okusi slovenske proizvodnje

Najboljše sestavine za torte boste našli pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdete na njihovi spletni strani, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prejšnji članek32. SOF v znamenju kreativnosti in novih tehnologij
Naslednji članekVesela novica za lastnike vozil na dizel
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.