Rdeča češnja bo pomagala oživiti Novo mesto

Rdeča češnja Shop je zaživel v centru Novega mesta
Rdeča češnja Shop je zaživel v centru Novega mesta

Maša Kastelic je poznano ime v novomeški regiji, saj je njen Smoothie & Juice bar Rdeča češnja dolgoletni član največjega nakupovalnega centra dolenjske prestolnice. Pred dnevi pa je storila korak naprej in v centru Novega mesta odprla butično prodajalno, ki nosi ime Rdeča češnja Shop. Ob otvoritvi trgovine, ki bo pomagala pri oživitvi centra dolenjske prestolnice, smo jo pocukali za rokav in z veseljem nam je odgovorila na nekaj vprašanj. O zgodbi Rdeče češnje, otvoritvi, ponudbi in vračanju okolici.

Za svojo trgovino si izbrala sam center Novega mesta. Zakaj ta kraj in ne Ljubljana, ki velja za meko novih začetkov in povečevanja svojega posla?

Za ves uspeh, ki sem ga v zadnjih letih dosegla, so sokrive tudi moje stranke in ekipa. Brez podpiranja oseb, ki te začutijo in podprejo, ne bi bil tu, kjer sem. Vsega posla sem se naučila sama in pogosto padala, a vedno znova sem tudi vstala. Ob sebi sem imela svoje stranke, ki so mi verjele in zaupale, tudi v vizijo, ki je uresničila mojo novo trgovino. Verjamem, da je edino prav, če se vrneš tja, kjer si največ dobil. To je zame prav Novo mesto.

Maša Kastelic (desno) ob otvoritvi svoje nove trgovine Rdeča češnja Shop
Maša Kastelic (desno) ob otvoritvi svoje nove trgovine Rdeča češnja Shop

Nekaj o Novem mestu sva že spregovorila. Bi nam lahko povedala, kaj lahko pričakujemo ob obisku dolenjske prestolnice in kakšna je njena prihodnost?

Center novega mesta je čudovit. Trenutno še malo bolj zaspan, ampak se prebuja. Sem mnenja, da se mu piše lepa in svetla prihodnost, samo malo življenja je še potrebno vdahniti vanj. Občina in posamezniki se na različne načine trudimo, da se staro mestno jedro oživi. Kjer je volja so tudi rezultati, mogoče ne takoj, zagotovo pa se pokažejo.

Kaj lahko najdemo v trgovini Rdeča češnja Shop? 

V moji trgovini lahko v večini najdete predvsem kulinariko slovenskih kmerij, butičnih proizvajalcev in domače pekovske izdelke. Vse, v kar verjamem skupaj z ekipo v Rdeči Češnji, smo združili in bomo predstavljali v Rdeča Češnja Shopu na Glavnem trgu. V svojem bistvu gre za ljubezen do hrane in kulinarike ter ljubezen samo.

Ponudba v trgovini Rdeča češnja sloni na lokalni in pristni ponudbi slovenskih proizvajalcev
Ponudba v trgovini Rdeča češnja sloni na lokalni in pristni ponudbi slovenskih proizvajalcev

Kako poteka izbira dobaviteljev? Se osredotočaš na njihovo ponudbo ali je kaj drugega?

Izbira dobaviteljev in njihovih produktov je skrbno izbrana. Izbiram jih na podlagi kvalitete na vseh področjih. Sama sem po duši velik estet. Najprej me mora pri izdelkih nekaj pritegniti, preden se sploh začnem poglabljati v njihove okuse in zgodbe. Sicer pa, veste kako je, če ima človek dober okus, se to izraža na vseh področjih. Od obleke (pri kulinariki je to etiketa, steklenička, lonček, krožnik, ipd.) do vsebine in ljudi, ki ga obdajajo in skupaj z njim pišejo zgodbe, tako na osebnem, kot tudi na poslovnem področju.

Kako pomembno je poznati artikle in proizvajalce, preden začneš s prodajo? 

To je zelo pomembno. Jaz izbiram samo tiste dobavitelje s katerimi imamo dobro komunikacijo, razumevanje in medsebojno spoštovanje. Pri poslih sem “tekač na dolge proge”. Z dobavitelji sodelujem na dolgi rok. Sem poštena, imam pa tudi svoje zahteve, ki jih že na začetku povem in razčistim. Pri dobaviteljih mi je ključno, da se držijo naših dogovorov.  Sem perfekcionist, pa tudi moje stranke so navajene, da ima moja beseda neko težo, zato se mi zdi nepošteno do njih in do mene, da se stvari po krivem izjalovijo. S takimi osebami raje nimam opravka. Za moje izbrane pa izrekam vse pohvale in samo lepe besede.

Butična trgovina Rdeča češnja v centru dolenjske prestolnice že vabi
Butična trgovina Rdeča češnja v centru dolenjske prestolnice že vabi

V katero smer bi v prihodnosti rada širila ponudbo in posamezne artikle?

Rdeča nit ponudbe bo vsekakor ostala slovenska ponudba in predvsem kulinarika s kmetij. Če marsikoga v teh časih zanima dokazovanje tega, kdo je boljši, je pri meni na prvem mestu pristnost. Bolj kot določene izdelke si želim v trgovino in okolico dodati več občutka za družbeno solidarnost. Ob tem bi se vsekakor rada zahvalila vsem tistim, ki dokazujejo, da smo lahko skupaj močnejši.

Rdeča češnja Shop se nahaja v Novem mestu na Glavnem trgu. Maši in Rdeči češnji pa lahko sledite na njenem Facebook in Instagram profilu.

Prejšnji članekBi se radi ogrevali s peleti?
Naslednji članekRazmišljate o menjavi oken?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.