Razpis v podporo tržnemu plasiranju energetskih inovacij

Objavljen je razpis v podporo projektom, ki imajo za cilj zmanjšanje stroškov oskrbe z energijo oz. energetskimi storitvami ter izboljšanje zanesljivosti in ekonomičnosti obratovanja energetskih sistemov, pogonov in naprav na podlagi inovativnih, laboratorijsko ali pilotno že preizkušenih rešitev.

Razpis je namenjen malim in srednjim podjetjem, sodelujejo pa lahko tudi univerze in raziskovalne organizacije, vendar morajo za sodelovanja na razpisu imeti ustanovljena »spin off« podjetja. Pri ustanovitvi le teh jim lahko KIC InnoEnergy tudi pomaga.

Partnerski pristop KIC InnoEnergy je usmerjen v razvoj laboratorijskih idej z namenom uspešnega prodora inovativnega izdelka ali storitve na trg, ne podpira pa razvojnih dejavnosti do faze laboratorijskega preizkusa izdelka (TRL 5 ali več).

Sodelovanje z  Evropskim inštitutom za  tehnologijo (EIT) omogoča, da podpore KIC InnoEnergy niso profitno motivirane, podprejo pa lahko tudi stališča trga bolj drzne inovacije. Za razliko od skladov tveganega kapitala so sredstva KIC InnoEnergy namenjena oceni tehnične izvedljivosti, pridobivanja patentnih pravic in izdelavo študije tržnega potenciala nepovratna. V nadaljevanju procesa proizvodnje in trženja izdelka pa lahko KIC InnoEnergy najde strateškega partnerja ali vstopi v lastniško strukturo podjetij v obliki deležev od patentnih pravic, prodaje ali s stvarnimi kapitalskimi vložki.

Prijava

Na razpisu, ki je odprt do 10. 4. 2015, lahko sodelujete pod naslednjimi pogoji:

  • da imate v zaključnih fazah razvoja izdelek ali storitev, ki prispeva k doseganju enega ali več naslednjih ciljev: zmanjšanje stroškov energije, zmanjšanje emisij TGP, povečanje zanesljivosti oskrbe z energetskimi storitvami ter povečanje varnosti in/ali zanesljivosti obratovanja energetskih sistemov;
  • da je bil produkt oz. storitev uspešno preizkušena (pilotni izdelek ali opravljen testni preizkus);
  • da projektni konzorcij vključuje  3-7 partnerje s področij R&R in iz industrije;
  • da je v projektni konzorcij vključen vsaj 1 partner s področja komercializacije inovativnega izdelka oz. storitve;
  • da so v konzorciju partnerji iz vsaj dveh držav, od teh vsaj eden iz države članice EU.


Odpiranje prijav bo 1. maja 2015.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.