Pripravite ‘pijane’ palačinke z gin tonikom in razveselite brbončice

Palačinke prelite s sirupom.
Foto: Arx0nt iz iStock

Palačinke so priljubljene v več različicah, od katerih ima vsaka svoj recept, pa tudi svoje najljubše nadeve. Polnjene so skoraj z vsem – od marmelade pa vse tja do šunke, sira in gob. Popularna pa je tudi različica z ginom, ki ga zadnja leta večkrat vmešajo v hrano. Obljubljajo, da vam bo ta varianta priljubljene jedi izboljšala razpoloženje, zagotovo pa boste razveselili svoje prijatelje.

Kaj potrebujemo za pripravo mase?

Za maso dodamo 200 g navadne moke, jajce, dve žlici sladkorja in 250 ml gin tonika. Za pripravo mešanice v skledo dodajte moko, jajce, sladkor in ščepec soli ter vmešajte gin tonik.

Zmes mora biti gladka in enotna. Manjšo količino te mešanice vlijemo v ponev na srednji temperaturi in pražimo minuto ali dve na vsaki strani. Ponovite s preostalim testom.

Palačinke na krožniku
Foto: Nadya_Grunau iz Pixabay

Pripravite sirup

Za sirup potrebujemo 250 ml gin tonika, dve žlici sladkorja in limono. Gin tonik vlijte v ponev s sladkorjem in limoninim sokom ter segrevajte na nizki temperaturi nekaj minut, da zmes postane gosta. Odstranite z ognja. Slastno zmes dodajte palačinkam in uživajte.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članek5 prednosti aluminijastih oken in vrat
Naslednji članekOgnjevarni sef in proti-vlomni trezor s tremi policami

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.