Pridobitev Fakultete za računalništvo in informatiko: nova polnilnica za električna vozila

V Organizaciji Fakultete za računalništvo in informatiko UL in družbe Schneider Electric so 10. december 2015 odprli novo polnilnico za električna vozila EVlink. V podjetju Schneider Electric so tako ponovno izpostavili mesto vodilnega svetovnega upravljalca z energijo. Polnilnica za električna vozila je neposreden prispevek družbe Schneider Electric projektu eMobilnost, s katerimi podpirajo razvoj elektro mobilnosti, v skladu z direktivami Evropske unije ter lokalnimi in državnimi pobudami za ohranjanje okolja.


„S Fakulteto za računalništvo in informatiko sodelujemo na primerih konkretnih rešitev na področjih energetske učinkovitosti, prihrankov električne energije i e-mobilnosti. Na ta način želimo sodelovati pri modernizaciji javnega in zasebnega prevoza ter istočasno prispevati k zmanjšanju emisij ogljikovega dioksida, povečanju energetske učinkovitosti ter ohranjanju okolja in zmanjševanju hrupa,“ je povedal Srečko Bezjak, direktor Schneider Electric Slovenija.

»Kako uspešni bomo kot družba pri spoprijemanju z izzivi velikih energetskih potreb in pri uvajanju alternativnih tehnologij v prihodnosti, je tesno povezano z razvojem in izrabo računalniških zmogljivosti,“ je ob današnji otvoritvi polnilnice poudaril dekan Fakultete za računalništvo in informatiko, prof. dr. Nikolaj Zimic. Ob tem je še izpostavil, da je ključna vloga Fakultete za računalništvo in informatiko pri tem ta, da z raziskovalnim delom išče in razvija nove možnosti ter jih ažurno prenaša tako v gospodarstvo kot v pedagoški proces. Dekan je prepričan, da le visoko izobraženi diplomanti lahko vrhunska računalniška in informacijska znanja uspešno prenašajo v industrijo in vodijo nadaljnji razvoj zelenih tehnologij.

 

E-mobilnost predstavlja pomemben segment programa Schneider Electric v Sloveniji in svetu. V Sloveniji je trenutno več kot 1.800 električnih vozil in 200 javnih polnilnic, okoli 50 odstotkov voznikov osebnih vozil, pa dnevno potuje manj kot 50 kilometrov. To pomeni, da ima e-mobilnost v Sloveniji velik potencial. Na svetovni ravni Schneider Electric že leta prispeva k uporabi električnih vozil, tako z izboljševanjem tehnologij, kakor tudi postavljanjem infrastrukture. Uporabnikom in organizacijam želijo zagotoviti največjo izkoriščenost električne energije ter zmanjšanje onesnaževanja okolja.

 

Kot globalni specialist za upravljanje z energijo ima družba Schneider Electric pomembno vlogo pri predstavljanju električnih vozil javnosti. Že več kot pet let, skupina Schneider Electric sodeluje z vodilnimi avtomobilskimi proizvajalci tako, da jim zagotavljajo ekološke in enostavne rešitve za polnjenje električnih avtomobilov. 

Zahvaljujoč najnovejšim tehnološkim rešitvam in razponu moči do 50 kW, so EVlink polnilnice enostavne za postavitev in uporabo, skladne so z vsemi vrstami električnih vozil in omogočajo tudi do desetkrat hitrejše polnjenje, kot preko običajne gospodinjske vtičnice.

 

Z minimalističnim izgledom in odpornostjo na zunanje vplive se ta polnilnica diskretno vklopi v vsak prostor ter omogoča hitro in enostavno rešitev za vse voznike električnih vozil.

 

EVlink polnilnice so zgolj majhen del Schneiderjevega sistema Smart Grid, ki združuje napredne informacijske in telekomunikacijske tehnologije. Te omogočajo integracijo in povezovanje električne mreže na eni ter potrošnika na drugi strani.

 

O Schneider Electric

Schneider Electric je globalni strokovnjak za upravljanje energije. S prihodki v višini 25 milijard EUR leta 2014 in 170.000 zaposlenimi služi našim partnerjem in uporabnikom v več kot 100 državah sveta. Pomaga jim pri upravljanju energije na varen, zanesljiv, učinkovit in trajnosten način. Od najenostavnejših stikal do kompleksnih operacijskih sistemov. Naša tehnologija, programska oprema in storitve izboljšujejo način na katerega uporabniki poslujejo. Povezane tehnologije bodo preoblikovale industrije, transformirale mesta in obogatile življenja. V Schneider Electric temu pravimo Life is On.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.