Pri Kolektorju so izdelal klimatsko napravo za Simobilov konferenčni center in trgovino v BTC–ju

Kolektor Koling je eden izmed domačih – slovenskih proizvajalcev klimatskih naprav. Klimatske naprave so rezultat lastnega razvoja, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah s področja razvoja, načrtovanja in proizvodnje klimatskih naprav, kakor tudi znanja s področja klimatizacije. Izvedli so celo vrsto različnih objektov, tako po velikosti, kot tudi po zahtevnosti klimatizacije. Za podjetje Simobil so pred kratkim izdelali klimatsko napravo za nov konferenčni center in trgovino v BTC-ju.

Prezračevanje konferenčnega centra in trgovine Simobil v BTC Ljubljana je bilo predvideno s centralno klimatsko napravo za zunanjo postavitev, in sicer z visoko učinkovitim regenerativnim vračanjem energije z vračanjem toploto iz zavrženega zraka z najvišjim poznanim učinkom vračanja energije. Takšna rešitev sodi med visoko učinkovite tehnologije, hkrati pa zaradi sistema delovanja z majhnim vplivom na okoljske obremenitve, ter z večjim finančnim prihrankom pri porabi energije.

Pri Kolektorju so naročniku dobavili klimatsko napravo, v katero ni vgrajen toplovodni grelnik zraka, s katerim bi v zimskem obdobju ogrevali sveži vtočni zrak. Naprava ima visoko učinkovit stabilni regenerator zraka, ki dosega vračanje energije nad 91 odstotki, v poletnem obdobju pa naprava hladi in suši vtočni zrak s pomočjo integriranega kompresorskega hladilnega sistema. Medij za hlajenje je ekološko neoporečen in nestrupen hladilni plin R 410 A, ki zaradi svojih fizikalnih lastnosti omogoča pri delovanju hladilnega sistema manjšo porabo električne energije od drugih primerljivih hladilnih plinov. Vgrajene funkcijske komponente, kot so ventilatorji, so prav tako energetsko optimizirani s tehniko elektronsko komutiranih elektro motorjev.

Naprava obratuje s 100% svežim zrakom, hkrati je pa predvidena regulacija količine svežega zraka na osnovi senzorja za CO2 v toku odtočnega zraka, tako da naprava prilagaja pretočno količino zraka glede na zasedenost prostorov. Takšna rešitev omogoča energetsko učinkovitost delovanja naprave, ob hkratnem zagotavljanju zahtevanega ugodja v prezračevalnih prostorih.

Avtomatsko delovanje in spremljanje delovanja klimatske naprave je izvedeno s prosto  programabilnim procesorjem DDC s programsko funkcijo, ki je rezultat lastnega znanja in izkušenj ter je prilagojena zahtevam objekta.

Prezračevanje konferenčnega centra in trgovine Simobil v BTC Ljubljana je bilo izvedeno s centralno klimatsko napravo za zunanjo postavitev, in sicer z visoko učinkovitim regenerativnim vračanjem energije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.