Window Socket – prenosna solarna električna vtičnica!

Pri podjetju Kyuho Song & Boa Oh so predstavili njihov nov izdelek imenovan Window Socket, s katerim nameravajo osvojiti svet. Gre za preprosti mini generator sončne energije, v obliki električne vtičnice, ki ga pritrdimo na steklo okna v stanovanju.

Ob sončnem dnevu generatorček v vtičnici proizvaja električno energijo, vi pa v vtičnico lakho priključite željeno električno napravo, ki se potem napaja neposredno preko sončne energije, ozioma čez noč, preko energije, ki se je čez dan shranila v napravi – bateriji. Napravica je izredno preprosta in učinkovita, da je preprosto težko verjeti, da je do sedaj ni še nihče lansiral na trg.

 

Predstavnik podjetja Kyuho Song & Boa Oh je povedal: “Poskušali smo oblikovati prenosno vtičnico, ki jo bodo uporabniki uporabljali enostavno, intuitivno in brez posebnega usposabljanja.”Napravico pritrdimo na okno s posebno prisesalno površino, na kateri so sončne celice, katere zbirajo energijo s sonca in to pretvarjajo v električno energijo, ki se shranjuje v napravici ali pa jo lahko neposredno uporabljamo za polnjenje ostalih električnih naprav. Največja prednost prenosne vtičnice bodo vsekakor področja, kjer klasična električna vtičnica ne bo dosegljiva – npr. na prostem, vrtu, travniku …  

Trenutno je Window Socket še v fazi izdelanega koncepta, vendar bo kmalu na voljo v končni obliki. V prihodnosti oblikovalci upajo, da jim bo uspelo povečati učinkovitost shranjevanja energije in čas polnjenja naprave. Baterija v Window Socket napravi je trenutno bolj majhne kapacitete (1000 mAh), kar lahko zadostuje za napolnitev navadnega mobilnega telefona, ne bo pa zadostovalo za napajanje kuhinjskih aparatov. Window Socket v trenutnem stanju potrebuje 5 do 8 ur, da se napolni, kar nato zadostuje za do 10 ur polnjenja preprostih nepožrešnih električnih naprav.

 

Produkt Window Socket je vsekakor revolucija na področju obnovljivih virov energije za dom. Čeprav gre trenutno le za prvi model, ki bo imel manjši izkoristek, pa si lahko le predstavljamo, kako zelo učinkoviti modeli bodo izdelani v prihodnosti. Morda bomo lahko že čez nekaj let večina naprave v stanovanju polnili s pomočjo takih prenosnih solarnih naprav.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.