Polnilec Epiphany onE Puck

Kaj je ena od stalnic v delovnem dnevu človeka? Za več kot 80 odstotkov prebivalstva lahko trdimo, da je to skodelica vroče kave ali drugega toplega napitka. Na točno ta podatek stavi ekipa Epiphany Labs, ki so preko projekta množičnega financiranja Kikcstarter uspešno pridobili sredstva za proizvodnjo polnilnega ploščka onE Puck.

Ideja temelji na zasnovi Stirlingovega motorja, ki je star že vsaj 200 let. To je toplotni stroj, ki deluje na principu cikličnega stiskanja in raztezanje zraka, drugih plinov ali tekočine. Tako odlično pretvarja toplotno energijo v mehansko delo. Ali po zaslugi sodobnih materialov v električno energijo.

 

Epiphany Labs so ta princip delovanja uporabili kot osnovo,  temelječo izključno na toplotnih razlikah, ki jih ustvarijo vroče ali hladne pijače, sveče, led, itd. in proizvedejo dovolj moči, da v celoti napolnijo baterijo mobilnega telefona. Uporaba je zato preprosta, na plošček onE Puck postavimo vročo skodelico kave ali drugega napitka, ta pa sproži proces proizvodnje električne energije (5 Wattov), ki polni telefonski aparat. Bolj, kot je napitek vroč, večja je moč polnjenja. Naprava deluje z vsemi tipi telefonov, ki omogočajo polnjenje preko standardnega USB priključka. Tako za ceno ene kave dobimo dvojno korist.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.