Podeljena koncesija za izvajanje GJS operaterja trga z elektriko

Vlada RS je na 96. redni seji izdala odločbo, s katero podeli koncesijo za izvajanje gospodarske javne službe dejavnost operaterja trga z elektriko družbi Borzen d.o.o.

Družbi Borzen d.o.o., operaterju trga za elektriko, je bila podeljena koncesija za izvajanje gospodarske javne službe za dobo 20 let. Za podpis koncesijske pogodbe je Vlada RS pooblastila dr. Petra Gašperšiča, ministra, pristojnega za energijo.

Uredba o podelitvi koncesije in načinu izvajanja gospodarske javne službe dejavnost operaterja trga z elektriko (v nadaljnjem besedilu: Uredba) določa, da se gospodarska javna služba operater trga z elektriko opravlja na podlagi koncesije, s katero koncesionar pridobi izključno pravico opravljanja javne službe na celotnem območju Republike Slovenije. Uredba tudi določa, da se koncesija podeli z odločbo brez javnega razpisa, in to za obdobje 20 let.
    
Izbira družbe Borzen, d.o.o. za nadaljnje opravljanja te javne službe je utemeljena iz naslednjih razlogov:

  • Borzen, d.o.o. je bil ustanovljen na podlagi Energetskega zakona posebej za opravljanje gospodarske javne službe organiziranja trga z električno energijo;
  • Borzen, d.o.o. je v neposredni 100 % lasti Republike Slovenije;
  • Borzen, d.o.o. uspešno opravlja javno službo od leta 2001;
  • Borzen, d.o.o. ima vzpostavljeno celotno infrastrukturo za izvajanje te službe in razpolaga z ustrezno usposobljenimi kadri.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.