Pilus Energy – kako pretvoriti kanalizacijske odplake v energijo

Podjetje Pilus Energy iz ZDA Ohio je izumilo nov postopek, s katerim lahko greznico in kanalizacijske odpadke spremenijo v električno energijo, bioplin in vodo.

Cel svet stalno išče nove energijske rešitve. Ob tem pa se porodijo novi izvrstni izumi, ki lahko spremenijo način pridobivanja energije v prihodnosti. Vsekakor je eden takih načinov tudi novi postopek podjetja Pilus Energy iz ZDA Ohio, kjer so izumili nov postopek, s katerim lahko greznico in kanalizacijske odpadke spremenijo v električno energijo, bioplin in vodo.


Pri Pilus Energy trdijo, da je skoraj 1.100 teravatov energije trenutno shranjene v naših odpadnih vodah. To je dovolj moči za napajanje več kot 275 milijonov gospodinjstev letno. Razvite države še vedno porabijo ogromne količine denarja in energije za prevoz in obdelavo odpadkov preko tradicionalnih metod, kar v celoti porabi okoli dva odstotka vse svetovne energije. Posebne bakterije podjetja Pilus Energy, imenovane BactoBots, pa lahko odpadne vode in kanalizacijo spremenijo v električno energijo in bioplin. BactoBoti so posebne bakterije, ki pretvarjajo spojine v kanalizacijskih odpadkih v energijske molekule. Ko svoje delo opravijo pa se razgradijo ali pomrejo tako da ne uničujejo okolja. 

BactoBots so kemično ustvarjeni organizmi, ki se nahaja znotraj gorivnih celic. Ko pridejo v stik z odpadki, se organske spojine v odpadkih spremenijo v elektrone in vodikove ione. Na ta način se lahko nato pridobi električna energija.


Pri podjetju upajo, da bodo njihove metode pomagale zmanjšati ogljikove emisije na svetu, kot tudi zmanjšale probleme zagotavljanja čiste vode in da bodo predstavljale učinkovito sredstvo za pridobivanje energije iz obnovljivih virov, ter s tem prispevale h gospodarski neodvisnosti revnih držav. Podjetje trenutno zbira denar na Indiegogo.com za lansiranje svojega projekta na trg, za kar potrebujejo 50.000 dolarjev (približno 37.000 evrov).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.