Petrol odkupil sistem daljinskega ogrevanja v Kamniku

V sredo, 25. marca 2015, je Petrol odprl prenovljeni sistem daljinskega ogrevanja v občini Kamnik. Petrol je postal lastnik obstoječe kotlovnice za proizvodnjo toplote in obstoječega toplovodnega omrežja, dolžine približno 1.300 metrov, v juliju 2014. Poleg prenosa lastništva je bila v začetku kurilne sezone sklenjena tudi nova pogodba o dobavi toplote za obdobje 15 let za oskrbo vseh osrednjih občinskih javnih in poslovno-stanovanjskih objektov. Otvoritveni trak sta svečano prerezala direktor Energetike in okolja iz Petrola Janez Grošelj in podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi.

Predstavniki Petrola so med drugim spregovoril tudi o nadaljnji sanaciji omrežja, ter dolgoročnem energetskem partnerstvu s katerim bo Kamničanom zagotavljena visoka kakovosta storitev dobave energetsko učinkovite, okolju prijazne ter cenovno najugodnejše toplote. V letu 2015 ima Petrol namen sanirati preko 30 let staro, slabo izolirano omrežje s čimer se bodo zmanjšale toplotne izgube celotnega sistema. Posledično bo to vplivalo tudi na ugodnejšo ceno toplotne energije.

 

O pomenu prenove kotlovnice za proizvodnjo toplote in obstoječega toplovodnega omrežja v središču Kamnika je nekaj besed zbranim namenil tudi podžupan Igor Žavbi: »Ko je družba Petrol prevzela upravljanje stare Svilanitove kotlovnice, smo z veseljem pristopili k daljinskemu ogrevanju, saj to poleg manjših stroškov pomeni tudi to, da nam ni bilo potrebno graditi lastne kotlovnice. Da bodo naši stroški še nižji, nas čakajo še energetske sanacije objektov, saj so stari objekti s slabim izolacijskim ovojem veliki potrošniki toplote, z voljo in pravo energijo pa nam bo to zagotovo uspelo. K nižji ceni pa bo prav gotovo pripomogla tudi obljubljena sanacija stare infrastrukture, v katero že 30 let ni nihče nič vlagal.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.