Nova tehnologija fotovoltaičnega stekla

Podjetje Onyx Solar je vključeno v rekonstrukcijo duplikata zgodovinskega stolpa Eiffel, kjer bodo streho opremili tudi z novo tehnologijo fotovoltaičnih stekel.

Novi projekt podjetja Onyx Solar v Franciji je gradnja fotovoltaične strešne kritine za duplikat ene najbolj znamenitih arhitekturnih čudes v Franciji – Tour Eiffel. Dvojnik se bo nahajal v Združenem kraljestvu in se bo skoraj v celoti napajal s pomočjo sončne energije, k čemur bodo izredno prispevala fotovoltaična stekla z nizko prepustnostjo, podjetja Onyl Solar. 

Tanka plast vključena v konfiguraciji tega nizko emisivnega fotovoltaičnega stekla povečuje tako zvočno kot toplotno izolacijo in filtrira ultravijolično in infrardeče sevanje, ki je škodljivo zdravju. Ta konfiguracija povečuje toplotno in notranje udobje, medtem ko spodbuja finančne prihranke pri pridobivanju sončne energije. Obenem novi sistem tudi preprečuje učinek tople grede v zastekljenih objektih.

Vsekakor gre še za en dosežek na področju tehnologij obnovljive energije. Morda se zdi malenkosten, vendar pa bo nova tehnologija stekel zagotovo postala stalnica v prihodnosti pri gradnji energetsko učinkovitih stavb.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.