Nove energijsko-fosilne kocke Redox kompaktnih dimenzij

Gorivne celice oziroma kompaktni akumulatorji lahko zagotovijo ključni vir energije za mesta brez električne napeljave za mesta, ki so izpostavljena naravnim nesrečam (orkani in nevihte). Vendar so obstoječi energijski akumulatorji izredno dragi, veliki in se izredno segrejejo med delovanjem.

Na tem področju je zato podjetje Redox naredilo velik preboj z njihovo trdno oksidno gorivno celico. Zmogljiva gorivna celica je približno velikosti pomivalnega stroja, ocenjuje se, da bo stala kar 90 odstotkov manj kot vse konkurenčne gorivne celice na trgu. 

 

Fosilna celica Redox PowerSERG 2-80, poimenovana tudi kot “kocka“, je kar 90 odstotkov manjša od večine ostalih generatorjev. Tudi stroški njenega delovanja in dobave energije naj bi bili kar 90 odstotkov nižji. Kocka lahko shranjuje in deluje na zemeljski plin, propan, biomase ali dizelsko gorivo in deluje čisto in zanesljivo.

 

Podjetje Redox je pomoč pri izdelavi Kocke dobilo pri raziskovalcih z univerze Maryland, ki bodo izdelek priredili za komercialne namene do leta 2014. Ko se bo to zgodilo, bo Kocka zagotavljala zanesljivo, varno, lokalno proizvedeno energijo, ki jo bo moč črpati v vseh predelih, kjer nimajo električne energije. Vsak posamični generator bo zagotavljal dovolj moči za zagon majhne trgovine ali bencinske črpalke. Kocka bo tako postala idealna rešitev za energijske potrebe odročnih lokacij ali tudi kot rezervni generator prodajaln, majhnih kompleksov ali celo domov. Odlično se zna odnesti tudi na odročnih vikendih brez električne napeljave.

S svojo kompaktnostjo, nizko energijsko porabo in cenovno ugodnostjo zna tako Redox Kocka popolna revolucionirati trg prenosnih generatorjev energije. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.