Nemčija še vedno rekorderka na področju obnovljivih virov energije

Nemčija je postavila nov ​​mesečni rekord v proizvodnji sončne energije. V mesecu juliju je namreč proizvedla kar 5,1 teravatnih ur (TWh) električne energije.

To je še en velik dosežek za Nemčijo in veliko zmago za obnovljive vire energije. Čeprav mesec julij v Nemčiji ni bil med najbolj sončnimi jim je kljub temu uspelo postaviti nov rekord. To le dokazuje, da pomanjkanje sonca ni ovira za povečanje obsega pridobivanja sončne energije. Nova tevtonska tehnologija lahko namreč proizvaja energijo tudi če je oblačno ali sivo nebo. To daje ogromne možnosti vsem državam s prostorskimi kapacitetami.

Nemčija obenem proizvede tudi ogromno količino vetrne energije. Kar 5 teravatnih ur (TWh) električne energije je bilo proizvedeno z vetrnimi turbinami v januarju letošnjega leta. Če ta podatek primerjamo z ZDA – ta je v maju 2013 proizvedla le skromnih 0,764 TWh električne energije. Glede na velikost ZDA in njeno električno porabo je ta podatek sramoten in le potrjuje kako zelo se ZDA še danes zanašajo na fosilne in okolju škodljive energetske vire. 

 

S 400 megavati (MW) energije na milijon prebivalcev v letu 2012 je Nemčija vodilna država na svetu po proizvodnji sončne energije na prebivalca. Nemčija je tudi vodilna v skupni sončni fotovoltaični zmogljivosti – ta znaša kar 32,4 gigavatov (GW). Največja sončna streha v Evropi je bila pred kratkim zgrajena blizu Frankfurta in je dodala še dodatnih 8,1 MW k sončni zmogljivosti Nemčije.

Nemčija bi tako morala biti za vzor vsem državam po svetu, predvsem pa največjih svetovnim onesnaževalkam – ZDA in Kitajski.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.