ZDA: Največji objekt za testiranje vetrnih elektrarn na svetu

Največji objekt na svetu za testiranje vetrnih elektrarn so 21. novembra odprli v inovacijskem centru mesta Charleston v Južni Karolini.

Objekt bo namenjen testiranju novih pogonov, ki se uporabljajo v vetrnih elektrarnah na morju, medtem ko bo “omrežni simulator”, zgrajen v nekdanji ameriški mornarici, uporabljen za ocenjevanje njihove učinkovitosti.

 

Univerzi Clemson v Južni Karolini je bilo odobreno 45 milijonov dolarjev (dobrih 33 milijonov evrov) nepovratnih sredstev v letu 2009 za izgradnjo in obratovanje objekta, kjer bo lahko potekalo testiranje naslednje generacije vetrnih elektrarn in novih tehnologij. To je največja donacija, kar jih je kadarkoli dodelilo Ministrstvo za energijo ZDA na področju obnovljivih virov energije. Dodatne donacije so prispevali tudi ameriški energijski giganti, kot so GE Energy, Shell, SCE & G in Duke Energy. Univerza je zgradila objekt z uporabno površino 8.000 kvadratnih metrov, kjer se bodo izvajala testiranja novih tehnologij za pridobivanje vetrne energije.


Ameriški proizvajalci vetrnih turbin so nad projektom navdušeni, saj bodo sedaj lahko izvajali testiranja novih tehnologij v najboljšem objektu za ta namen na svetu. Prva testiranja se načrtujejo že v mesecu decembru. Vsekakor dobra novica za Američane, ki se še vedno pretirano zanašajo na nafto in premog.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.