Najboljši nasveti leta 2014

Za začetek leta smo vam pripravili zbirko najboljših novic letošnjega leta. Tako se lahko skupaj spomnimo največjih dogodkov, zanimivosti in dosežkov na področju obnovljivih virov energije, gradnje, obnove …

V začetku leta 2014 smo vam predstavili enostavne nasvete za varčevanje pri ogrevanju in ohlajevanju s katerimi lahko zmanjšate do 30 % toplotnih izgub pozimi in zaustavite kar neverjetnih 80 % vročine poleti.

Februarja, ko je Slovenijo prizadela katastrofa z žledom, smo predstavili odličen agregat za proizvodnjo električne energije ter nekaj nasvetov za varno uporabo agregatov.

V marcu smo odkrili, da je priprav tople vode lahko eden največjih porabnikov električne energije v hiši. Pokazali smo vam tudi, kako lahko z zamenjavo starega kotla s kondenzacijskim prihranimo več kot 30 % stroška za energijo.

Aprila smo vam predstavili akcijo, v kateri ste lahko s predčasnim nakupom drv prihranili toliko, da se lahko ogrevate za samo 2 € na dan.

V mesecu maju smo si oddahnili od strahov ogrevanja in se osredotočili na druge priložnosti prihrankov. Predstavili smo slovenski električni avtomobil šempetrskega podjetja Letrika, ki je bolj učinkovit od svetovno priznane Tesle.

Junija nas je navdušil še en slovenski projekt na področju avtomobilizma. Učenci Osnovne šole Brinje v Grosuplju so izdelali električni avtomobil Minotaver v katerega so vgradili prej omenjen motor podjetja Letrika.

Poleti smo vam povedali, kako lahko z zamenjavo žarnic za CFL ali LED sijalke prihranimo od 25 do neverjetnih 80 % električne energije. Predstavili smo vam oba tipa varčnih sijalk in njune prednosti. Izdali pa smo tudi vodič za izbor pravilne žarnice za vaš dom.

Jeseni se je naša pozornost usmerila v gradnjo in izolacijo. Septembra smo vam predstavili izredno toplo naravno izolacijo fasade s pomočjo slamnatih bal, ki so jo izvedli v Krškem.

Oktobra smo izračunali dejanske prihranke pri predelavi vozila na plin na primeri bencinskega in dizelskega avtomobila. Ugotovili smo, da se avtoplin splača le pri bencinskih, ne pa tudi pri dizelskih vozilih.

Novembra smo vam ponudili 6 enostavnih nasvetov za varčevanje energije, ki vas ne stanejo niti enega centa.

Za konec leta pa smo raziskali prednosti ogrevanja s sončno energijo in preverili, ali se prehod na takšen način ogrevanja sploh splača.

Upamo, da ste celo leto z veseljem prebirali naše novice in da nam boste sledili še naprej v letu 2015.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.