Nadaljevanje posvetovalnega procesa za pripravo Energetskega koncepta Slovenije

V okviru priprave Energetskega koncepta Slovenije nadaljujemo s posvetovalnim procesom, v katerega vključujemo ključne zainteresirane deležnike. Do jeseni letos bo izvedenih več dogodkov – interaktivnih razprav, na katerih bomo podrobneje proučili stališča do ključnih tem glede strateških usmeritev na področju energetike.

Ministrstvo za infrastrukturo skladno z EZ-1 pripravlja Energetski koncept Slovenije (EKS). EKS je osnovni razvojni dokument na področju energetike, ki skladno z Energetskim zakonom (EZ-1) na podlagi projekcij gospodarskega, okoljskega in družbenega razvoja države ter na podlagi sprejetih mednarodnih obvez določa cilje zanesljive, trajnostne in konkurenčne oskrbe z energijo za obdobje prihodnjih 20 let in okvirno za 40 let.

Prvi dogodek na temo »Viri energije za trajnostno oskrbo Slovenije« bo potekal v mesecu maju 2016, nadaljevali bomo v septembru in oktobru 2016.

K razpravi smo povabili predstavnike ključnih deležnikov s področja energetike in organizacij, ki so se v obdobju javne razprave o osnutku Energetskega koncepta Slovenije do konca septembra 2015 v proces že vključile s svojimi predlogi in komentarji.

O poteku in zaključkih posvetov bomo redno poročali na Portalu Energetika in obveščali medije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.