Milijonar, o katerem je Netflix posnel film, predlaga načine, kako lahko »navadni smrtniki« varčujejo v letu 2023

Moški se smeji.
Foto: youtube

Želite varčevati, a nimate pojma, kako začeti – »milijonar iz delavskega razreda« ima nekaj trikov, ki vam lahko pomagajo.

Po njegovi zgodbi je nastal film. Milijonar Dave Fishwick bankir iz Velike Britanije, čigar življenjska zgodba je navdihnila tudi Netflixovo uspešnico Bank of Dave, je sicer »navaden smrtnik«, a očitno pozna majhne trike za vsakodnevno varčevanje. Zato boste zlahka uporabili njegove varčevalne nasvete, ki jih je dal v začetku leta 2023.

1p izziv

Izziv 1p vključuje prihranek vsak dan, začenši z enim penijem. Nato vsak dan povečate znesek za peni. Tako boste drugi dan prihranili 2, nato 3, nato 4, nato 5 in tako naprej. To je odličen način za prihranek in do konca leta nanese 667,95 funta. V našem primeru lahko na primer začnete z 1 centom in v letu zberete 667,95 evra. Če finance dopuščajo, znesek temu primerno povečajte.

Barantanje

Ponekod je barantanje praktično del kulture, pri nas je večini že nerodno vprašati za popust pri plačilu z gotovino. Imejte v mislih, da je vsak evro, ki ga prihranite, evro, ki ga ni treba zaslužiti – morda bo potem šlo nekoliko lažje. Barantate pa lahko praktično za vse dobrine; pri plačilu stroškov pogreba, nakupu avtomobila ali za nakup katerihkoli drugih izdelkov. »Če zapravljate denar, lahko barantate,« svetuje Dave.

Kupujte oblačila izven sezone

Kupite zimske jakne poleti, oblačila za kopalno sezono pa januarja. Izvensezonska oblačila so namreč znižana, zato boste prihranili več.

Pomaga tudi, če nakupe oblačil načrtujete in si že v mislih ustvarite primerne kobinacije zgornjih in spodnjih delov. Najbolje je, da izberete oblačila, ki jih lahko med seboj poljubno kombinirate. Tako boste videti vedno urejeni in (skoraj) vsak dan malenkost drugačni.

Urednik portala MojPrihranek

VIRITVX
Prejšnji članekSavna doma: vse, kar morate vedeti
Naslednji članekPrepovedali bodo vozila na bencin in dizel, naša evropska poslanka kritična: EU potiskajo v propad

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.