Miele je predstavil prvi svetovni sušilni stroj, ki deluje na sončno energijo

Podjetje z gospodinjski aparati Miele je razkrilo prvi svetovni sušilni stroj na sončni energijo. To je edina domača naprava, ki neposredno uporablja sončno energijo za segrevanje zraka in sušenje perila.

Sušilni stroj podjetja Miele ima oznako T 881 EcoComfort in se ga priključi na centralni sistem ogrevanja v domu, ki je povezano s sprejemniki sončne energije. To omogoča, da ima naprava A+++ oznako za energetsko učinkovitost in da je do 80 odstotkov bolj učinkovita od konkurenčnih sušilcev.

T 881 EcoComfort je edinstven sušilni stroj, saj omogoča uporabo sončne energije, ne da bi se ta najprej pretvorila v električno energijo. To mu omogočata ogrevalni sisitem, ki skrbi za distrubucijo in sisitem s sprejemniki sončne energije, ki skrbi za pripravo tople vode, ki jo potrebuje naprava.

 

Po seriji testov Miele zagotavlja, da ima njihova naprava življenjsko dobo dvajsetih let, tako da vam ni treba skrbeti, da se bo sušilni stroj že naslednje leto pokvaril. T 881 EcoComfort naj bi tudi že bil v serijski proizvodnji in bo kmalu na voljo za nakup po celi Evropi in v ZDA.

 

Glede na to, da je poraba energije za sušenje perila v ZDA predstavlja približno 4 % celotne porabe energije ZDA in da se letno proizvede 32 milijonov ton emisij ogljikovega dioksida, zna biti sušilni stroj na sončno energijo podjetja Miele še kako pomemben pri zmanjševanju onesnaževanja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.