Luksuzni kompleks v središču Ljubljane

Palais & Villa Schellenburg
Palais & Villa Schellenburg

V centru Ljubljane je zrasel nov luksuzni kompleks. Po ljubljanskim gradom bo svoja vrata kmalu odprl kompleks Schellenburg, ki vključuje palačo in vilo. Od tu tudi njegov polni naziv, Palais & Villa Schellenburg. Kaj vse ponuja in kje točno se nahaja kompleks, ki naj bi postal ikona mestnega življenja in začetnik trenda razvoja kvalitete?

Luksuzni Schellenburg ponuja marsikaj

Kompleks Schellenburg stoji na mestu, kjer je nekoč stal legendarni Kolizej. Gradnja se je začela z majem leta 2020, ko je bila izkopana gradbena jama. Vsa groba gradbena dela bodo dokončana še letos, prevzemi bivalnih prostorov pa so načrtovani za naslednje leto in leto 2023.

Celotni bivalni kompleks ponuja 125 stanovanj za premium okuse. V sedmih nadstropjih palače oziroma dela Palais, se nahajajo stanovanja velika med 62 in 345 kvadratnimi metri površine. Mednje spadajo tudi prestižni penthousi. Na spletni strani kompleksa je zapisano:

Zgradba Palais s šestimi nadstropji je okronana z dodatno, rahlo zamaknjeno, sedmo terasno etažo, tako imenovanim penthousom. 110 stanovanj z 2 do 6 sobami se razprostira v etažah in nudijo 62 do razkošnih 345 m² stanovanjskih površin ter zunanjih površin v obliki balkonov, teras in lož. Penthouse s svojimi razkošnimi površinami teras poklanja stanovalcem zares slikovite razglede na park Tivoli, Ljubljanski grad in na mesto. V pritličju je umeščenih 6 stanovanj s pogledom na vrt ter poslovne površine namenjene gastronomiji – bistroju in drugim dejavnostim, ki bodo stanovalcem nudile dodatno udobje. Luksuzna stanovanja vaš čakajo v Palais Schellenburg.

Del kompleksa je tudi Villa, ki v petih nadstropjih ponuja petnajst razkošnih stanovanj velikih površin. Med njimi so tri stanovanja atrijska. Kot posebnost pa se omenja tudi del fasade z zastekljenimi ložami, ki ponujajo dovolj svetlobe in stika z mestom. Kot so zapisali na spletni strani:

V Ljubljani ni moč najti ničesar, kar bi bilo arhitektonsko primerljivo z zgradbo Villa Schellenburg. 14 prostornih domicilov s stanovanjsko površino med 119 m² in 225 m² ter razkošno stanovanje s 335 m² v penthousu so razred zase. Očarajo tako s premišljeno razporeditvijo kot z vrhunskim interjerjem in skrbno izbranimi materiali. Posebnost Ville  je njena jugozahodna fasada: tukaj se razprostirajo odprte, skoraj popolnoma zastekljene lože, ki podarjajo stanovanjem veliko naravne svetlobe, edinstven pogled na mesto pa v vaš dom prinese čarobno mestno vzdušje. Izberite si vaše sanjsko luksuzno stanovanje v Villi Schellenburg.

Palais & Villa Schellenburg - Ljubljana

Palais & Villa je zasnovan v stilu modernega sloga, a še vedno obdan z veliko količino zelenih površin. Na voljo bo 24-urna recepcija, za varnost pa bo poskrbljeno s stalnim videonadzorom. Zaradi lokacije je v bližini centra, parka, glavnih cest in vseh pomembnih atrakcij našega glavnega mesta.

Objekt nosi ime po Jakobu pl. Schellenburgu, mecenu Ljubljane in financerju deželnih stanov dežele Kranjske. Z graditvijo uršulinskega samostana in cerkve je omogočil ustanovitev prve dekliške šole v Ljubljani in za skoraj dvesto let edine na področju Kranjske.

Tudi poslovni prostori

Dopolnitev kompleksa pa bodo tudi poslovni prostori v posameznem poslovnem objektu. Šest nadstropij visok objekt ob Gosposvetski cesti bo nudil skupno recepcijo v pritličju, sanitarne prostore in kuhinje v vsakem prostoru ter parkirne prostore v kletni etaži. V delu stavbe Palais bo na voljo tudi pet lokalov, ki se bodo razprostirali med 92 in 693 kvadratnimi metri.

Prodano najdražje stanovanje

Že eno leto nazaj je bilo s strani Slovenca kupljeno največje in s tem tudi najdražje stanovanje, ki bo na voljo. 340 kvadratnih metrov veliko stanovanje je kupil za nekoliko manj kot pet milijonov evrov. Po poročanju naj bi celoten kompleks stal približno 90 milijonov dolarjev, čemur primerne so tudi cene. En kvadratni meter naj bi stal med pet in deset tisoč evri.

Galerija: Palais & Villa Schellenburg

*vir slik: Novogradnje.si

Prejšnji članekPoročilo: kakšen je potencial sončnih elektrarn na strehah objektov v Sloveniji do leta 2050
Naslednji članekOSB plošče – vse, kar morate vedeti
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.