Leonardo DiCaprio in Venturi Automobiles razvijajo prvi električni dirkalnik na svetu

Leonardo DiCaprio je znan po svoji okoljski ozaveščenosti. Pred kratkim se je povezal z Venturi Automobiles in njihov cilj se je zapisati v zgodovino. Izdelujejo namreč prvo svetovno dirkaško vozilo na električni pogon. Če bo šlo vse po načrtih, bo nova FIA Formula E prvenstvo začela že septembra 2014.

Novonastala Venturi Grand Prix formula E ekipa s sedežem v Monaku, katere soustanovitelji so znani filmski igralec Leonardo DiCaprio in Gildo Pallanca Pastor (ustanovitelj in proizvajalec EV Venturi Automobiles) ter Bert Hedaya in Francesco Costa, bo kmalu začela svojo pot uspeha na prvenstvu formule FIA E.

 

DiCaprio z ekipo Venturi seveda niso edini, ki vlagajo v električno formulo. Pridružujejo se jim še Renault, McLaren, Dallara in skupine iz ZDA Qualcomm, Michelin in Virgin.


Prihodnost našega planeta je odvisna tudi od tega ali bomo sposobni sprejeti čista prevozna sredstva z ekonomsko učinkovito porabo,” je povedal igralec Leonardo DiCaprio. “Podjetje Venturi Grand Prix je pokazalo izjemno prizadevanje pri ustvarjanju okolju prijaznega dirkalnika in pri sestavljanju ekipe, ki ga bo spremljala. Vesel sem, da sem del teh prizadevanj,” je še dodal znani filmski igralec.

 

“V čast in veselje mi je pozdraviti Venturi Grand Prix ekipo kot deseto in zadnjo ekipo v prvenstvo formule FIA E,” je povedal Alejandro Agag, predsednik uprave Formula E Holdings. “Gildo Pastor je pravi pionir na področju električnih dirkalnikov. Njegova vizija in strast stalno potiskata meje tehnologije na področju električnih dirkalnikov.”

 

Alejandro Agag pa je še dodal, da želi prav posebno dobrodošlico izreči enemu od sponzorjev ekipe – Leonardu DiCapriu. Njegova udeleženost v projektu bo zagotovo pospešila prodajo električnih avtomobilov po svetu in dvignila ozaveščenost ljudi – cilj, ki je skupen vsem, ki se borijo za čisto okolje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.