Le tako so videti domače jagode: Obstaja ena stvar, po kateri se razlikuje od uvoženih

Strawberry background. Strawberries.
Foto: MarcoFood iz iStock

Čas za slastne jagode! Sladka in zdrava razvada, ki se prileže v teh dneh. A kako ločiti domače od uvoženih jagod? Če imate svoj vrt, kjer gojite jagode, ste lahko zelo zadovoljni. Vse poletje boste lahko uživali v zdravem in domačem sadju. Vendar ljudje, ki živijo v mestu, pogosto nimajo druge izbire, kot da sadje kupujejo v trgovinah in na tržnicah. Da bi vedeli, katere jagode izbrati, morate biti pri nakupu pozorni na več pomembnih stvari.

Vemo, da so jagode polne vitaminov in mineralov: pomagajo ohranjati zdravje srca, krepijo imunost, znižujejo raven holesterola, zmanjšujejo tveganje za vnetja v telesu in pomagajo ohranjati zdravje črevesja.

Zdravniki z britanske univerze Oxford priporočajo, da zaužijete le toliko, kolikor jih gre v vašo dlan, brez dodanega sladkorja, in sicer le dvakrat do trikrat na teden med 17. in 19. uro, navaja Medical Daily.

Vsi pa se sprašujemo, kako prepoznati prave domače jagode, in ne kupiti tistih, ki so brez okusa in vonja. Najprej morate vedeti, da se v trgovinah prodajajo večinoma uvožene jagode. Prodajalci znajo poudariti, da so domači, resnici na ljubo pa pravi domači na prodajne police pridejo nekoliko kasneje. Drugi stvari, po katerih lahko ugotovite, za katero vrsto jagode gre, sta barva in vonj, pa piše Najzena.

Prepoznajte razliko

Zdrave domače jagode so živo rdeče barve in značilnega vonja, razlika pa je najbolj vidna od znotraj. Uvožene imajo malo semen in so v notranjosti svetlo rožnate, če v notranjosti prevladuje rdeča barva, je to znak, da so bile tretirane s pesticidi.

Zdrava domača jagoda ima v sebi veliko pečk, steblo pa je svetlo zelene barve in diši po zemlji. Tudi domače jagode so lahko včasih videti »neugledne«, niso popolne oblike, a je to znak, da niso tretirane s pesticidi in so povsem naravne.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekTo so najbolj zanesljivi in ​​najbolj nezanesljivi avtomobili na cesti
Naslednji članekKavbojke, ki izgledajo, kot da bi se polulal, stanejo 750 evrov in so že razprodane
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.