Jaris: Dan pasivnih hiš

Dan pasivnih hiš se bo odvijal v soboto 14.4. od 9.00 do 15.00 ure v Vodicah. Prvi vam bodo pokazali tri hiše na isti dan na isti lokaciji! Hišo v začetni fazi načrtovanja, hišo v gradnji in hišo pripravljeno za vselitev.

Hišo pripravljeno za selitev in hišo v začetni fazi načrtovanja je možno tudi kupiti.

Na dogodku boste spoznali:

  • kako se pravilno lotiti načrtovanja nove hiše,
  • pasivna hiša da ali ne,
  • kako je s subvencijami Ekosklada,
  • kako deluje prezračevalni sistem z rekuperacijo,
  • ogrevanje s toplotno črpalko,
  • energetsko samozadostno hišo s fotovoltaiko,
  • vrhunske vgrajene komponente,
  • dovršeno gradnjo.

Potrebna je rezervacija termina: hise@jaris.si, GSM 040 616 681. 

Pasivne hiše

Veljavni standard za načrtovanje novih stanovanjskih hiš zahteva, da hiša ne porabi več kot  38kWh/m2. To je enako kot 3,8 litra kurilnega olja na kvadratni meter ogrevane površine na sezono. Do leta 2020 bodo zahteve še višje in bo najvišja dovoljena poraba za ogrevanje 2,5 litra kurilnega olja na kvadratni meter.

Pasivna hiša je hiša, ki za ogrevanje ne porabi več kot 1,5 litra kurilnega olja na kvadratni meter. Prvo leseno pasivno hišo v Sloveniji so postavili v podjetju Jaris že davnega leta 2006. Postavili so tudi edino certificirano skeletno hišo v Sloveniji. Danes navdušujejo s pasivnimi CLT lesenimi hišami kot najboljšimi montažnimi hišami na trgu.

90% JARIS hiš je grajenih v pasivnem standardu. Zakaj?

Nepovratne subvencije za pasivne hiše pokrijejo strošek investicije v prezračevanje in dodatno izolacijo. Tako kot njihov naročnik dobite pasivno hišo za isti znesek, kot bi dobili t.i. nizkoenergijsko hišo, grajeno po danes veljavnih zahtevah. Dolgoročno boste vsako leto prihranili pri stroških ogrevanja, imeli boste vedno svež zrak in vaša hiša bo že danes ustrezala prihajajočim standardom. Vaša hiša bo tako imela na trgu večjo vrednost in po vsej verjetnosti bo obdavčena z nižjim davkom na nepremičnine. To je tudi za Jaris zaveza, da hišo zgradijo skladno s standardi pasivne gradnje, opravijo predpisane teste in za vas uredijo vso potrebno dokumentacijo za subvencijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.