Hyundai bo po novem moč kupiti preko Amazona

Noblesville - Circa May 2022: Hyundai Motor Company Dealership. Hyundai builds vehicles in South Korea and Montgomery, Alabama.
Foto: jetcityimage iz iStock

Hyundai in Amazon sta napovedala novo partnerstvo, ki bo proizvajalcu avtomobilov omogočilo prodajo vozil na spletni strani velikega spletnega trgovca. Po nakupu vozila prek Amazona bodo dostavo ali prevzem vozila urejala lokalna prodajna mesta. Prodaja se bo začela s modelnim letom 2024, celotna paleta vozil naj bi bila na voljo prek spletnega mesta s možnostmi omejevanja iskanja glede na model, opremo, barvo, funkcije in lokacijo. 

Čeprav Amazon ni prva spletna trgovina, ki prodaja avtomobile, pa je Amazon največja spletna trgovina na svetu in posledično dogovor med korporacijama velja za veliko stvar. Kupci bodo imeli možnost omejitve iskanja po razpoložljivih vozilih v njihovi regiji glede na določene preference, vključno z modelom, opremo, barvo in funkcijami. Nato lahko izberejo svoj želeni avto, ga naročijo na spletu s svojimi izbranimi plačilnimi možnostmi, vse neposredno v Amazonovem sistemu. Ko je prodaja zaključena, bo prevzem in dostava urejena prek lokalnega Hyundaijevega prodajnega mesta vsakega posameznega kupca. Pričakuje se, da bodo kasneje tudi druge blagovne znamke na voljo za nakup prek spletnega mesta velikega trgovca.

Partnerstvo z Hyundaijem je prvo, ki vam dejansko omogoča nakup vozila neposredno prek Amazona. Govorec za Hyundai je reviji Car and Driver povedal, da bodo trgovci lahko po začetku funkcije svojo celotno paleto avtomobilov navedli na Amazonu. Prav tako je Hyundai zaupal, da bodo trgovci določili ceno, ki se pojavi na Amazonu, in transakcije bodo izvedene po ceniku. To pomeni, da nobeno pogajanje s spletnim brskalnikom ne bo prineslo popustov na vašem novem Hyundaiju.

Prejšnji članekLetalo rekordne velikosti pristalo na Antarktiki
Naslednji članekPrednosti strmih streh, ki jih je vredno poznati

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.