Gravitacijska svetilka druge generacije postaja resničnost!

Čeprav se tako potrošniki kot proizvajalci vse bolj zavedajo negativnih vplivov prekomernega onesnaževanja okolja, imamo še vedno na izbiro le malo naprav, ki so povsem ekološke.

Še težje je posameznikom v državah v razvoju, ki so zaradi pomanjkanja električne energije prisiljeni celo v uporabo zdravju in okolju neprijaznih alternativ, kot so na primer kerozinske svetilke. Na srečo ne bo več tako, saj skupina nadobudnih raziskovalcev pripravlja drugo generacijo svetilke GravityLight 2, ki za delovanje koristi zgolj gravitacijo.

 

Svetilka GravityLight 2 predstavlja nov in revolucionaren način shranjevanja električne energije in delovanja. Za 30 minut svetlobe namreč zadošča zgolj dvig okoli 9-kilogramske uteži, za kar se porabi do največ tri sekunde časa. Ker novost za delovanje uporabi zgolj gravitacijsko silo, za delovanje ne potrebuje ne baterij ne okolju in zdravju škodljivih fosilnih goriv. Svetilka GravityLight 2 je za poleg tega narejena še iz okolju prijaznih materialov.

 

Snovalci gravitacijske svetilke so prepričani, da bo njihov izdelek opazno izboljšal kakovost življenja, saj je novost na izjemno visoki kakovostni ravni. Prva generacija svetilke GravityLight je namreč med nami prisotna že dobro leto dni, preizkušena pa je bila v skupno 30 državah širom sveta. Gravitacijska svetilka GravityLight 2 bo seveda zaživela le, če bo inovatorjem uspelo zbrati zagonski kapital v višini 182 tisoč evrov na spletnem portalu IndieGoGo (bit.ly/GravityLight2). Upajmo, da jim bo namera uspela!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.