Energetska revolucija za čisto okolje

Slovenska gospodinjstva, ki se napajajo z električno energijo podjetja Elektro Celje Energija, tretji največji dobavitelj pri nas, že skrbijo za čisto okolje, saj se napajajo s 100 % čisto energijo in to brez doplačila.

Pravkar pa so predstavili tudi novost – s čisto energijo bodo brez doplačila napajali tudi vsa manjša podjetja. Ker so podjetja večji porabniki električne energije, bodo s tem zelo zmanjšali onesnaževanje narave, saj je energija proizvedena iz obnovljivih virov energije. To dokazuje tudi potrdilo o izvoru električne energije, ki ga v teh dneh kupci že prejemajo skupaj z računom. Preko spleta pa lahko vsa gospodinjstva in mala podjetja dostopajo do potrdila o porabljeni električni energiji iz obnovljivih virov energije. Po želji si ga lahko tudi natisnejo.Dostop do potrdila je zelo enostaven in zajema zgolj dva klika.

»V Elektro Celje Energija verjamemo, da bo že v bližnji prihodnosti vsa energija, ki jo potrebujemo, proizvedena samo iz obnovljivih virov. Slovenija ima velik vodni, sončni, vetrni, geotermalni in gozdni potencial, da bi lahko vso energijo proizvedla iz obnovljivih virov. Hkrati je mogoče z učinkovitejšo in odgovornejšo porabo pomembno zmanjšati porabo. Slovenija za EU zaostaja tako po rasti deleža obnovljivih virov kot tudi po zmanjšanju porabe energije. V prihodnje je tako nujno storiti ekonomsko smotrn in okolju prijazen korak naprej,« je povedal direktor podjetja Elektro Celje Energija mag. Mitja Terče.

Njihovo najnovejšo potezo so podprli tudi priznana klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj, vodja organizacija Greenpeace Slovenija mag. Nina Štros in vodja programa Energija v društvu za sonaraven razvoj Focus Tomislav Tkalec.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.