Elektro Ljubljana v zadnjem letu zabeležil skoraj 28.000 polnjenj avtomobilov

Elektro Ljubljana je v zadnjih 12 mesecih na 54 polnilnicah za električne avtomobile zabeležil skoraj 28.000 polnjenj. Samo maja so na polnilnicah porabili toliko električne energije kot v celotnem letu 2016. Najbolj obiskane so polnilnice v Ljubljani; najpogosteje tista na Miklošičevi ulici, kjer je bilo v zadnjem letu okrog 1300 polnjenj.

V Ljubljani sicer povprečno na leto na “najbolj zanimivih polnilnicah” zabeležijo več kot 800 polnjenj. Na drugih polnilnicah, ki jih imajo v Beli krajini, Novem mestu, Cerknici in okolici Ljubljane pa se število v povprečju giblje med 300 in 400 polnjenji, je na novinarski konferenci v sredo pojasnila vodja službe za napredne storitve in projekte pri Elektru Ljubljana Uršula Krisper.

Maja so beležili 3282 polnjenj, medtem ko jih je bilo v celotnem letu 2016 le 4281. Zanimanje raste, lani pa je bilo za polnjenje električnih avtomobilov porabljene petkrat več električne energije kot v letu 2016.

Družba Elektro Ljubljana se je lani posvetila izboljšanju storitev polnjenja, sodobni nadzorni sistem polnilnic pa podpira funkcionalno prenovljeno spletno aplikacijo. “Slediti moramo potrebam uporabnikov glede omrežij,” je poudarila Krisperjeva.

Lani so postavili štiri nove polnilnice, kar je bilo nekaj manj od načrtov, v prihodnjih dveh letih jih nameravajo odpreti še okoli 30. Trenutno imajo okoli 1500 registriranih uporabnikov, njihovo število pa raste. Rednih uporabnikov polnilne infrastrukture je med 400 in 500.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.