Električni skiro, ki so ga izdelali mojstri Formule 1

Električni skiro Red Bull RBS #01, ki so ga izdelali mojstri Formule 1
Električni skiro Red Bull RBS #01, ki so ga izdelali mojstri Formule 1 Foto: on raceescooter

Ekipa Red Bull še ni pozabila naslova najboljšega v Formuli 1 in je že na novih ciljih in poteh. Med temi potmi je očitno tudi nekoliko počasnejši način vožnje, ki je zaživel v zadnjih nekaj letih. Govorimo seveda o e-skuterju, ki ga je Red Bull poimenoval kar RBS #01. »Mali električni skiro« je majhen le na prvi pogled, saj v sebi skriva marsikaj.

Električni skiro Red Bull RBS #01

RBS #01 je e-skiro, ki ga poganja 760 Wh baterija v povezavi s 750 W električnim motorjem. Red Bull je električni skiro omejil na zgornjo mejo hitrosti, ki znaša 45 kilometrov na uro. Z enim polnjenjem pa električni skiro doseže približno 60 kilometrov.

Narejen je iz ogljikovih vlaken, stojna plošča pa je nekoliko širša z namenom zagotavljanja udobja različnim stilom vožnje in izboljšanja samega prevoza. Električni skiro Formule 1 se sliši precej fantastično, kot pa se spodobi za formulistični razred je teža skiroja majhna – zgolj 23 kilogramov. Kot so pojasnili pri Red Bullu je njihov električni skiro precej odporen in bo brez težav prenesel trde udarce pristankov in težje voznike.

E-skiro, ki so ga izdelali pri Red Bullu, bo stal skoraj 6 tisoč evrov
E-skiro, ki so ga izdelali pri Red Bullu, bo stal skoraj 6 tisoč evrov Foto: on raceescooter

Električni skiro je opremljen z LCD zaslonom, ki vozniku sporoča hitrost vožnje in napolnjenost baterije. Za vse omenjeno bo potrebno odšteti približno 5800 evrov. Cena je precej navita, lahko pa se boste vsaj pohvalili z dejstvom, da so ga izdelali tisti, ki izdelujejo Formule. Prvi skiroji bodo na voljo s poletjem 2023.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekZaradi EU7 konec Volkswagna Polo in majhnih avtov?
Naslednji članekPočakajte še nekaj ur: od 22. 11. nižje cene pogonskih goriv in kurilnega olja
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.