Električna vozila bodo kmalu prehitela pametne telefone

Električna vozila, kot je Tesla Model S, bodo do leta 2020 predstavljala največji trg za ponudnike rešitev za shranjevanje električne energije. Razcvet industrije električnih vozil bi naj vrednost tržišča, ki se ukvarja s shranjevanjem energije, povečal na 40 milijard evrov. Od tega bo znašala vrednost tehnologij za shranjevanje električne energije v prevoznih aplikacijah 16 milijard evrov.

»Avtomobilska industrija je na dobri poti, da iz prestola izrine zabavno elektroniko, ki je trenutno največji porabnik tehnologij za shranjevanje energije. Ko se bo to zgodilo, bo to vodilo do novih razširitev in znižanja cen, kar bo vplivalo na celotno področje elektronike,« je povedal raziskovalni analitik Lux Reaserach, Cosmin Laslau.

 

Največji kupec tehnologij električnega shranjevanja bo sprva ZDA. Nato bo z upadom državnih subvencij njihov tržni delež upadel, medtem ko se bo na prvo mesto povzpela Kitajska.

 

Med zabavno elektroniko bodo vodilni kupec ostali pametni telefoni. Poročilo Luxa je prikazalo solarno tehnologijo kot največjo priložnost razvoja stacionarnega shranjevanja. To področje naj bi do leta 2020 zraslo kar za 1.200 odstotkov. Razlog za to rast navajajo v pojavu močnih politik spodbujanja solarne tehnologije v državah, kot sta Nemčija in ZDA.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.