Eko sklad: Stanje vlog v obravnavi

Vloge za pridobitev nepovratnih sredstev Eko sklada na posameznem javnem pozivu se pregledujejo po vrstnem redu glede na datum prispetja. Če vaša vloga ni popolna, boste s strani Eko sklada pozvani k dopolnitvi, če pa je popolna, boste prejeli odločbo o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude in pogodbo v podpis.

Trenutno stanje obravnave vlog

Javni poziv        Št. prejetih vlog   V obdelavi vloge z dne  Št. zadnje obdelane vloge

54SUB-OB17         15.515                       4. 6. 2018                           9.270


Glede na veliko število prejetih vlog je na Eko skladu trenutno čas obdelave vlog daljši od 90 dni od prejema vloge. Na Eko skaldu si prizadevajo, da bi ta čas čim prej skrajšali.

Kdaj lahko zečnete z izvajanjem naložbe?

Z izvajanjem naložbe lahko začnete že po oddaji vloge na naslov Eko sklada.

Nakazilo nepovratnih sredstev

Po prejemu odločbe Eko sklada o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude in po zaključku naložbe morate na Eko sklad poslati še izvod podpisane pogodbe o izplačilu nepovratne finančne spodbude ter dokumentacijo o zaključku naložbe, skladno z določili 2. člena omenjene pogodbe. Za vse vloge, ki pravočasno prispejo na Eko sklad in izpolnjujejo pogoje javnega poziva, so sredstva zagotovljena.

Če zaključna dokumentacija ni popolna, vlagatelj prejme poziv za dopolnitev pred izplačilom. V primeru popolne zaključne dokumentacije, iz katere izhaja, da je naložba izvedena pravočasno in skladno s pogoji javnega poziva, pa vlagatelj prejme obvestilo o nakazilu sredstev. Nakazila nepovratnih sredstev se izvajajo tekoče v pogodbenem roku do 60 dni oziroma v primeru, ko je šlo za investicijo v kurilno napravo na lesno biomaso in toplotno črpalko do 90 dni.

Informacije

Na vaša vprašanja v zvezi z nepovratnimi sredstvi na Eko skladu vam odgovarjajo po elektronski pošti ekosklad@ekosklad.si ali po telefonu vsak ponedeljek, sredo in petek med 13. in 14.30 uro na telefonski številki 01 241 48 20.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.