Dvorana Kodeljevo je energetsko obnovljena

Mestna občina Ljubljana je v aprilu 2017 s konzorcijem družb Petrol in Resalta sklenila javno zasebno partnerstvo za izvedbo energetske sanacije javnih objektov MOL. V sklopu projekta sanacij je bila energetsko obnovljena tudi Dvorana Kodeljevo, ki predstavlja tretjo največjo energetsko sanacijo posameznega objekta. V novi energetski preobleki je Dvorana Kodeljevo odprla svojo vrata v soboto, 29. septembra 2018.
Mestna občina Ljubljana je v zadnjem tednu septembra ponosno odprla še en športni objekt – Dvorano Kodeljevo, ki je bila energetsko obnovljena, in sicer v neto tlorisni površini objekta 3.151 m2, s skupno investicijsko vrednostjo 839.432 EUR (brez DDV).

Pri energetski sanaciji so bili izvedeni energetski ukrepi energetskega upravljanja s povezavo sistemov na daljinski nadzor in upravljanje, prenove stavbnega ovoja, delne pozidave na mestu prejšnje zasteklitve in vgradnje toplotne izolacije na celotnem obodu (1.400 m2); celovite obnova lesenega napušč, prenove stavbnega pohištva (cca 265 m2), toplotne izolacije ravne strehe (cca 2.500 m2), celovite prenove prezračevanja in toplozračnega ogrevanja, celovite sanacija toplotne podpostaje s priklopom objekta na omrežje daljinskega ogrevanja; celovite prenove razsvetljave v dvorani s sodobno DALI regulacijo in skladno z zahtevami FIBA za HD TV snemanja športnih prireditev. Razsvetljava sedaj omogoča prenos športnih tekem najvišjega ranga.

Ob slavnostni otvoritvi objekta Kodeljevo so bili predstavljeni zajamčeni letni prihranki na objektu, ki znašajo 45.659 evrov. Letni prihranki toplotne in električne energije znašajo 300 MWh, izpusti toplogrednih plinov CO2 pa so se zmanjšali za približno 33 ton letno. To pomeni, da bo zmanjšanje CO2-ja v objektu na letni ravni enako, kot ga na leto vsrka približno 1.650 povprečnih dreves, oz. približno 6 ha gozda.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.