Razmišljate o lastni turški savni?

Turška savna je ena najstarejših oblik sproščanja in čiščenja telesa. V različnih izvedbah so jo uporabljali že stari rimljani, turki, rusi in ostale civilizacije.

Na savno ponavadi pomislimo pozimi, ko nas zebe, vendar je primerna za vse letne čase, tudi poleti. Zaradi visoke relativne vlažnosti, ki je med 80 % in 100 %, turška savna doseže svoj učinek že pri 40 °C. Redno savnanje čez celotno leto ima zelo dober učinek na zdravje. Aromaterapija in kromoterapija še dodatno sproščata vaše telo. Nekateri pozitivni učinki turške savne so: 

  • Toplota sprosti telo, odpre kožne pore in s tem pripomore k naravnemu čiščenju kože, ki postane nežna in gladka.
  • Vodna para telo razstruplja in povzroča izločanje škodljivih ostankov presnove.
  • S potenjem se izloča odmrla koža, umazanija, prah, ostanki ličil ter odvečen loj.
  • Pospeši se bitje srca in krvni obtok, koža se dobro prekrvavi in postane rožnata.
  • Ledvice pospešeno izločajo odpadne in strupene snovi.
  • Izboljšuje se imunska odpornost.
  • Prisotnost aromatičnih eteričnih olj blagodejno vpliva na dihala.

Uporaba savne blaži poškodbe, revmatična obolenja in artritis, zmanjšuje napetost in stres ter pomaga pri odpravi odvečnih kilogramov. Uporaba savne ni priporočljiva ljudem z zdravstvenimi težavami, kot so bolezni srca in ožilja, kronične bolezni, virusne in infekcijske bolezni in podobno.

Če razmišljate o tem, da bi imeli turško savno doma, je morda dobra rešitev, da vašemu tušu dodate funkcijo turške savne.

Kje začeti?

Še preden vaše želje postanejo resničnost, si morate odgovoriti na nekaj vprašanj. Ali želite postaviti ločeno kabino za savnanje? Se morda bolj splača nadgraditi obstoječo kopalnico v domači wellness? Koliko prostora imate na voljo in kakšnih dimenzij naj bo prostor za savnanje? Pomembno pa je tudi ali imate prikjučke za elektriko in vodo že na mestu postavitve savne.

 

Imate še več vprašnj?

Kontaktirajte Tehno center – K d.o.o. na tel. 040 329563 ali tck@tck.si in pomagali vam bodo najti rešitev, ki bo odgovarjala vašim zahtevam. Njihovi strokovanjki so postavili že veliko hišnih turških savn po vsej Sloveniji.

O podjetju

Podjetje Tehno center – K d.o.o. deluje že od leta 2003. V podjetju veliko dajo na kvaliteto materialov in končnega izdelka. Pri tem pa imajo vedno v mislih tudi povprečnega kupca savn, ki pri njih dobi kvaliteten izdelek po dostopnih cenah.


 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.