Dubai razkril načrte za 3D muzej prihodnosti

Podpredsednik in predsednik vlade Združenih arabskih emiratov, šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, je na Twitterju predstavil svojo vizijo za naslednjo arhitekturno ambicijo v Dubaju – Muzej prihodnosti. Kot že ime pove, bo stavba nadvse domiselna in bo potiskala meje arhitekturnega oblikovanja.


136 milijonov dolarjev (oziroma 126 milijonov evrov) vredna atrakcija bo predvidoma odprta v letu 2017. Vodja muzeja je povedal: “Destinacija bo ena najboljših, pri projektu pa bodo sodelovali najpametnejši inovatorji in podjetniki.” Zgradba je podobna nogometnemu stadionu, le da je na sredini pokrita, saj bodo v njenih prostorih potekale razstave različnih inovacij, zdravstvenih podvigov in razna izobraževanja. Ogromno stvari v muzeju bo narejeno s pomočjo 3D tiskalnikov, saj bo to glavna atrakcija muzeja


Moto stavbe bo “Glej v prihodnost, ustvarjaj prihodnost.” Prizadevali si bodo, da bi združili inovatorje, oblikovalce in raziskovalce. Tehnologije, ki bodo predstavljene, pa bodo vključevale avtomobilistiko, robotiko, genetiko in še več.


S spleta


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.