Dubai razkril načrte za 3D muzej prihodnosti

Podpredsednik in predsednik vlade Združenih arabskih emiratov, šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, je na Twitterju predstavil svojo vizijo za naslednjo arhitekturno ambicijo v Dubaju – Muzej prihodnosti. Kot že ime pove, bo stavba nadvse domiselna in bo potiskala meje arhitekturnega oblikovanja.


136 milijonov dolarjev (oziroma 126 milijonov evrov) vredna atrakcija bo predvidoma odprta v letu 2017. Vodja muzeja je povedal: “Destinacija bo ena najboljših, pri projektu pa bodo sodelovali najpametnejši inovatorji in podjetniki.” Zgradba je podobna nogometnemu stadionu, le da je na sredini pokrita, saj bodo v njenih prostorih potekale razstave različnih inovacij, zdravstvenih podvigov in razna izobraževanja. Ogromno stvari v muzeju bo narejeno s pomočjo 3D tiskalnikov, saj bo to glavna atrakcija muzeja


Moto stavbe bo “Glej v prihodnost, ustvarjaj prihodnost.” Prizadevali si bodo, da bi združili inovatorje, oblikovalce in raziskovalce. Tehnologije, ki bodo predstavljene, pa bodo vključevale avtomobilistiko, robotiko, genetiko in še več.


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.