Brezplačno predavanje o zrakotestnosti in prezračevanju

V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 21. oktobra 2015, ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje ZRAKOTESNOST IN PREZRAČEVANJE. Predaval bo energetski svetovalec Simon Brlek.

Sodoben način gradnje postavlja visoke zahteve glede energijske varčnosti. Teh ne moremo dosegati, če stavb ne gradimo zelo natančno, brez toplotnih mostov, z odličnimi okni in ustrezno izolacijo tal, fasade in strehe. S tem pa naredimo objekt (skoraj) zrakotesen. Naravnega »zračenja« skozi špranje pri oknih in vratih ni več. Sistemi prisilnega prezračevanja v stavbah so namenjeni prav temu, da skrbijo za ustrezno količino svežega zraka. Pri novogradnjah se največkrat vgradi centralni sistem prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka (rekuperacijo), pri obnovah pa se vgrajujejo lokalni sistemi prisilnega prezračevanja, ki običajno pokrivajo le en prostor ali delujejo v paru (na eni zunanji steni dovod in na nasprotni steni odvod) in tako prezračujejo celo nadstropje.

Udeleženci izobraževanja boste izvedeli, kaj pomeni zrakotesnost in kako jo izmerimo, kako zagotavljati ustrezno količino svežega zraka ter o sistemih in napravah za prezračevanje.

 

Energetska pisarna JUB-a in Srca Slovenije deluje vsako drugo sredo med 16. in 18. uro. Obiskovalcem svetovanja o fasadnih ovojih nudijo priznani JUB-ovi strokovnjaki. Vsi obiskovalci Energetske pisarne prejmejo 10 % popust na gotovinski nakup izdelkov v JUB-ovi trgovini. Enkrat mesečno potekajo brezplačna predavanja in svetovanja s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, ki jih izvaja energetski svetovalec Simon Brlek. V letošnjem letu je predvideno še predavanje o gradnji energetsko učinkovitih objektov, v sredo, 18. novembra, ob 17. uri. Storitve Energetske pisarne zagotavljata podjetje JUB in Razvojni center Srca Slovenije.

 

Več informacij: www.srce-slovenije.si/okoljewww.jub.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.