Bird Buddy – slovenska uspešnica s Kickstarterja

Slovenskim podjetniškim idejam kar ni konca. Bird Buddy je trenutno najuspešnejši projekt na Kickstarterju, platformi, kjer podjetniki zbirajo donacije. Do danes so zbrali že 1.256.455 evrov, podprlo jih je skoraj 8000 tisoč ljudi. Ta inovativna ideja navdušuje podpornike po vsem svetu.

Bird Buddy je pametna ptičja hišica, ki lastnika obvesti o ptičjih obiskih, jih celo slika in organizira v čudovito kolekcijo, ki jo lahko zlahka občudujete in delite. S pomočjo aplikacije boste ob obiskih ptičev dobili obvestilo, aplikacija pa bo slikala in prepoznala vse vrste. Opremljena je z umetno inteligenco, ki prepozna več kot 1000 vrst ptičev, celo tiste najbolj redke! S pomočjo mikrofona sliši ptiča, ko se ta približuje hišici.

Bird Buddy od blizu in v naravi
Foto: Kickstarter

Hišica je bila ustvarjena z mislijo na trajnostnost. Je tudi zelo preprosta za uporabo, saj jo čisto enostavno napolnite s hrano, ko je zmanjka. Na voljo so tudi dodatki, in sicer sončna streha, ki bo omogočila, da je vaš Bird Buddy resnično ekološki. Namestite jo lahko na ograjo ali zid, lahko pa je tudi popolnoma samostojna.

Ptičja hišica je zanimiva tudi za otroke, saj z njeno pomočjo lahko prepoznate nove vrste ptic. Obenem seveda pomagate hraniti ptice, ki pozimi težje najdejo hrano. Slikanje in spremljanje ptic pa tudi pomaga graditi podatkovno bazo, ki preučuje selitve ptic, kar strokovnjakom pomaga pri njihovem razumevanju in zaščiti.

Podporniki tega projekta bodo svoje pametne ptičje hišice dobili septembra naslednje leto. Sredstva se zbirajo do 14. januarja.  

Bird Buddy prototype demo

VIRKickstarter
Prejšnji članekČistejši zrak v Evropi povzroča manj smrti
Naslednji članekNa ljubljanskem Golovcu nova urbana oprema

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.