Biorazgradljivo pokopališče, ki ohranja naravno pokrajino

pokopališče barcelona

Pokopališče Roques Blanques Metropolitan Cemetery se nahaja znotraj parka Collserola v El Papiolu v Barceloni. V 30 letih obstoja se je območje pokopališča vztrajno širilo. Da bi ponudili nove možnosti pokopov, so zdaj začeli ponujati ekološke pokope. 100% razgradljivost je pomemben korak k lepšemu okolju, so prepričani. Novi, 8.600m2 velik park s pokopališčem ponuja 1.500 grobov. Dostopna pot vodi v nekakšen gozdič, izdelali so še zelene terase in park metuljev.

pokopališče barcelona

pokopališče barcelonaNov sistem je biološkorazgradljiv taradi nove ‘tehnologije’, ki temelji na združevanju živih in mrtvih materialov. Razkrajanje odmrlih elementov, kot so debla dreves, se poveže s koreninami grmovnic in ustvarja se naraven, dinamičen ekosistem.

Na travniku metuljev so za spodbujanje prisotnosti metuljev izbrali grmičevje in drugo cvetoče rastlinje svetlih barv. Prednost so imele domače rastline, prilagojene lokalnim razmeram.

Novi park ne potrebuje zalivanja in je izdelan samo iz naravnih materialov. Pod projekt se je podpisal oblikovalski studio Batlleiroig, ki z uporabo naravnih elementov oblikuje trajnostne in lepe krajinske zasnove.

 

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekMinister Vrtovec miri, a zaloge naj bi imeli le za 3 mesece
Naslednji članekTakšne bodo cene goriv v prihodnjih 30 dneh
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.