Arrow – meščanček med električnim motociklom in reaktivnim letalom

Oblikovalec avtomobilov Charles Bombardier je izdelal avtomobil Arrow, ki je lep primer tega, kaj bi se zgodilo, če bi električni motocikel in reaktivno letalo imela skupnega otroka.

Arrow je majhen električni avtomobil, ki ima v kabini prostor za voznika in sopotnika. Kljub temu, da ima dizajn motocikla, je to trikolesno vozilo prežeto z zdravim odmerkom praktične eko-prijaznosti. Zmogljiva litij-ionska baterija pa zagotavlja, da bo Arrow še vedno lahko močno pospešil – ravno tako kot pravi motocikli.

Charles Bombardier je vnuk ustanovitelja kanadskega podjetja, ki proizvaja reaktivna letala, zato ne presneča, da se oblika njegovega vozila zgleduje po reaktivnih letalih. Torpedasta oblika namreč omogoča minimalni zračni upor, zaradi česar bo lahko Arrow dosegal izjemne hitrosti.

Arrow poganja 30-kilovatni tekočinsko hlajeni sinhronski motor, ki se nahaja v zadnjem delu vozila. Motor poganja diferencial z omejenim zdrsom. “Vozilo bi bilo lahko štirikolesno, vendar bom zaenkrat obdržal trikolesno strukturo,” je povedal Charles Bombardier in še dodal: “S svojim konceptom lahko moje vozilo Arrow prevozi 370 kilometrov z enim samim polnjenjem baterije.”


Največji iziv avtomobilu Arrow pa bo zakonodaja poročajo viri. Bombardier je optimisitčen: Če bomo prevoz v določenih delih mest omejili le na električna vozila potem bomo živeli v okolju, ki bo brez emisij, brez nadleženga hrupa in kjer bodo cestišča vedno v odličnem stanju.”

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.