Apple cilja na povsem ekološko proizvodnjo

Pri podjetju Apple so pred kratkim skupaj z organizacijo Conservation Fund kupili kar zavidljivih 36 tisoč hektarjev gozdov. Računalniški gigant je pri tem pojasnil, da je gozdove kupil tako za njihovo ohranitev za prihodnje rodove kot tudi za lastne namene (bit.ly/Apple-Okolje).

Čeprav proizvodnja podjetja Apple že danes, v kar 87-odstotkih temelji na obnovljivi energiji, se bo ta v prihodnje še povečala, s čimer bo podjetje Apple postalo eno izmed najbolj zelenih na modrem planetu.

 

Cilji podjetja Apple na ekološkem področju so nadvse visoki, saj ciljajo, na kar 100 odstotno obnovljivo energijo za njihov celotni proizvodni proces. Ekološki duh pa ne bo omejen zgolj na proizvodnjo, ampak tudi na prodajo in celo poslovne prostore. Za dosego cilja bodo verjetno potrebovali več let, vseeno pa gre za spodbuden trend v proizvodnji, ki se počasi, a vztrajno širi tudi med drugimi vodilnimi ameriškimi podjetji. Čeprav bo uspeh celotnega projekta močno odvisen od podizvajalcev, so pri podjetju Apple optimistični, saj verjamejo, da jim bodo ti sledili.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.