Ali sploh veste kaj vse ponuja sejem MOS?

Tradicionalni sejem MOS v novem petdesetletju strumno koraka naprej. Letos prinaša še bogatejšo ponudbo, a ostaja zvest lanski segmentaciji na pet ključnih področij: MOS Dom, MOS Tur, MOS Teh, MOS Biz ter MOS Plus. Prihodnji teden se bo na Celjskem sejmišču predstavilo okoli 1400 razstavljavcev, od tega približno 800 direktno, ki prihajajo iz več kot 30 držav.

Med 11. in 16. septembrom bo na Celjskem sejmišču več kot sedem sejemskih dvoran namenjenih kategoriji MOS Dom, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali ponudbo razstavljavcev s področja gradnje in obnove doma. Obeta se tudi razširjena ponudba v segmentu MOS Tur, ki poleg vsega za kamping in karavaning navdušuje s turistično in kulinarično ponudbo. Dve dvorani bosta namenjeni ljubiteljem tehničnih strok, kjer si bo v okviru kategorije MOS Teh  moč ogledati opremo in materiale za obrt in industrijo. Poslovni, konferenčni in mrežni program sejma – MOS Biz pa je namenjen predvsem lastnikom in vodstvu malih in srednje velikih podjetij ter novoustanovljenim podjetjem. Združuje in izobražuje podjetnike, pripomore k pridobivanju novih strank in vzpostavljanju poslovnih kontaktov doma in v tujini, s čimer lahko bistveno primoro k poslovanju in rasti podjetja. Področje MOS Biz bodo pomembno sooblikovale aktivnosti OZS in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstva za  izobraževanje, znanost in šport ter letošnje države partnerice Republike Srbije.

 

Ideja partnerskega povezovanja je v izboljšanju gospodarskih odnosov med državama. Predstavnica Republike Srbije – njena ekscelenca Zorana Vlatković je na novinarski konferenci kot osrednji dogodek Srbije na MOS izpostavila Mednarodni gospodarski forum Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki bo potekal v sredo, 12. 9., in bo namenjen vzpostavljanju boljšega gospodarskega sodelovanja držav na skupnem trgu. Srbija bo na svojem razstavnem prostoru seznanjala tudi s svojo turistično ponudbo, predstavilo pa se bo tudi okoli 25 njihovih podjetij.

Na več kot tisoč kvadratnih metrih se bo kot tradicionalni partner sejma predstavila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) skupaj s strokovnimi sekcijami, območnimi zbornicami, člani ter domačimi in tujimi partnerji. Predsednik OZS Branko Meh je poudaril, da: »Glede na to, da gospodarska rast je, delovnih mest primanjkuje predvsem s področja poklicnega izobraževanja želimo(v OZS) predstaviti obrt oz. poklic na drugačen način, da motiviramo otroke, da se bodo odločali za obrtne poklic, ki je enakovreden vsem ostalim poklicem…« V četrtek, 13. 9. bo OZS na dogodku Okrogla miza za večjo konkurenčnost podjetij novi vladi predstavil tudi kaj si od nje želijo in pričakujejo obrtniki in podjetniki. Ena glavnih stvari je predvsem bolj spoštljiv odnos s strani oblasti.

Sejem MOS vsako leto bolj zaznamuje tudi udeležba Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), ki na MOS pripravlja pester program. Državna sekretarka Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ga. Eva Štravs Podlogar je povedala, da na MGRT sejem MOS v zadnjih letih prepoznavajo kot izjemno pomembnega partnerja v dialogu z gospodarstvom, obrtniki in podjetniki. Na sejmu bodo predstavili delo ministrstva, njihovih direktoratov, organov v sestavi in ostalih agencij. Letos pripravljajo tudi veliko stojnico in še več spremljevalnih dogodkov namenjenih obrtnikom in podjetnikom.

Republika Srbija kot država partnerica je glavna novost letošnjega sejma MOS, zagotovo pa največ novosti predstavljajo razstavljavci, ki na sejem pridejo prav zato, da predstavijo čim več novosti in s tem dosežejo namen sejma, je na novinarski konferenci povedal izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec. Katalog razstavljavcev letošnjega sejma MOS je dostopen na spletni strani www.ce-sejem.si, kjer lahko do 10. septembra kupite tudi cenejše vstopnice.

Do izčrpne predstavitve letošnjega sejma MOS, programa prireditev, sporočil za javnost Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo lahko dostopate k klikom na hiperpovezave.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.