Agregat za proizvodnjo električne energije

Nedavne ekstremne vremenske razmere so pokazale pomen agregatov pri izpadu električne energije.

Agregati so naprave, ki pretvarjajo mehansko energijo, ki jo ustvarjajo dizelski ali bencinski motorji, v električno. Agregati se uporabljajo takrat, ko je omejen dostop do električne energije, na primer za večje prireditve na prostem. Zelo priročni so pa tudi za bivalne objekte v primeru, da zmanjka električne energije iz omrežja ali da priklop na omrežje ni mogoč.

 

Do izpadov pride predvsem v času zimskega sneženja ob nizkih temperaturah, včasih pa tudi v času vročinskih neviht ob udarih strele. Ekstremne vremenske razmere pa lahko povzročijo veliko škode na električnem omrežju, tako da nekateri odjemalci ostanejo brez elektrike tudi po več dni.

 

Pazljivo z agregati

V motorju se ob zgorevanju goriva sprošča tudi smrtno nevarni ogljikov monoksid (CO). V zaprtem prostoru se koncentracija ogljikovega monoksida, ki je škodljiva za človeka nabere že v nekaj minutah. Do nevarnih ravni ogljikovega monoksida lahko pride tudi, če je agregat postavljen preblizu hiše. Zato je treba agregat postaviti zunaj hiše, prav tako pa mora biti izpuh usmerjen vstran od objekta.

 

Kje kupiti agregat?

Po Sloveniji je še vedno marsikdo brez elektrike, prepričani pa smo tudi, da se bo veliko število potrošnikov odločilo za nakup, za primer podobnih težav v prihodnje. Opazili smo zelo zanimivo ugodno ponudbo agregatov Swiss Kraft . Kupite jih lahko preko strani.

 

(oglasno sporočilo)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.