After Trilium: Energijsko-tehnološka cvetlica

After Trilium je robotsko-tehnološka skulptura umetnika Anthony Castronovo, ki deluje na sončni pogon. Inspiracijo za strukturo je umetnik dobil po cvetu Trilium, ki je značilen za njegov rojstni kraj – ameriško Iowo.

Skulptura je izdelana iz litega aluminija in oblikovanega stekla, uporablja prilagojeno elektroniko, s katero se  odzove na spremembe v lokalnem okolju. Cvet se odpre vsako jutro in zapre vsak večer. Ko se cvet zapre, ostane osvetljen še štiri ure po mraku. Cvetlica se vsakodnevno prilagaja vremenu in temperaturi, ki determinira kdaj in kako močno se bo cvet odprl.

V zimskem času, ko je temperatura pod lediščem, cvet ostane v mirujoči fazi in se ne odpre. V toplih poletnih mesecih se cvet odpira vsak dan, v najbolj vročem delu poletja je v popolnem razcvetu. Anthony Castronovo je ocenil svojo skulptura kot “most med tehnologijo in naravo in kot nekaj kar uprizori neposredno povezavo med fizično obliko in nevidnimi silami v naravi.” Cvetlice Triluim so bile že naročene za Iowa River Landing Wetlands Park.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.