6 načinov za lastno ekološko zavijanje daril

Praznični časi se neizbežno bližajo in vsi bomo nakupili darila za svoje najbližje. Toda dovolj je, da ste že zapravili denar za darila. Ne zapravljajte ga še za drago in potratno zavijanje. Raje sledite našim nasvetom in naučili se boste kako sami varčno in ekološko prijazno zaviti darila.

Potrebovali boste:

  • reciklažni papir,
  • rjave papirne vrečke,
  • pleteno vrv,
  • flomastre,
  • škarje,
  • okrasne nalepke in
  • zelenje.

Ekološko darilo 1

Ovijte darilo v reciklažni papir ali vstavite v papirno vrečko. Nato ga zavežite z vrvico in okrasite z zelenjem z lastnega vrta.

 

Ekološko darilo 2

Ovijte darilo v reciklažni papir ali vstavite v papirno vrečko. Nato ga zavežite z vrvico in okrasite z raznobarvnimi nalepkami.

Ekološko darilo 3

Ovijte darilo v reciklažni papir ali vstavite v papirno vrečko. Nanj nalepite dva bela kroga, v katera narišite črni piki za oči. Nato z rdečim flomastrom narišite še nos in že imate darilo z veliko osebnosti. Za korak dalje lahko izrežete še usta z različnimi tipi nasmeškov.

 

Ekološko darilo 4

Ovijte darilo v reciklažni papir ali vstavite v papirno vrečko. Z debelejšo pleteno vrvjo ga zavežite v mašno in okrasite z zvezdicami. Pod mašno vstavite še listek s sporočilom za obdarovano osebo.

 

Ekološko darilo 5

Zavite darilo v bel recikliran papir. Nanj narišite raznobarvne vzorce z barvastimi flomastri. Če ste umetniško nadarjeni lahko poskusite tudi kaj narisati.

 

Ekološko darilo 6

Zavijte darilo v bel recikliran papir in okrasite z fluorescentno obarvanimi nalepkami. Poigrajte se z njimi in jih razporedite v različne vzorce.

 

Upamo, da boste uporabili katero izmed naštetih idej in tako ustvarili cenejša in bolj ekološko prijazna darila. Vsekakor pa boste z njimi tudi bolj razveselili obdarovance, ki bodo hvaležni truda, ki ste ga namenili prav njim.

 

Veselo zavijanje!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.